Hem Ekonomi

Ekonomi

Presenteras av GlasWeld

Världsledande system för bilglas- och glasreparationsservice

GlasWeld - Glasreparation
Foto: GlasWeld
Publicerad 10 april 2017 | Uppdaterat 5 juli 2017

Tänk på miljön – reparera mer istället för att byta och kasta bort!
GlasWeld System AB reparerar glaset vid repor utan optisk brytning, reparerar stenskott och renoverar huvudstrålkastare med två års garanti!

Eftersatt underhåll av vägar leder till att det blir allt vanligare med stenskott. I kombination med en ökad användning av glas i bilarna blir ekvationen snabbt ohållbar om skadade delar behöver bytas ut. Det har gjort att allt fler idag vänder sig till GlasWeld för att åtgärda problemen.

Presenteras av Midland Oil

Smörjmedelstillverkare testar nytt fleet management-system

Midland Oil
Foto: Midland Oil
Publicerad 3 oktober 2016 | Uppdaterat 16 augusti 2017

Transportansvariga på åkerier måste ha stenkoll på besiktningar, servicetider och inte minst kostnaderna. Smörjmedelstillverkaren Midland Oil har därför skapat ett egenutvecklat fleet management-system som just nu testas av ett flertal kunder.

Midland Oils nya egenutvecklade fleet management-system heter Midman Proffs på väg Flotta och används nu av ett flertal testkunder i Västsverige. Systemet vänder sig till transportansvariga på åkerier och mot lastbilsverkstäder. Midland är först ut med ett system som är helt märkesoberoende och som skapar närmare samarbete mellan verkstad och åkeri.

Presenteras av Budbolaget

Över 70 år med bud i Boråstrakten

Budbolaget trailer
Foto: Budbolaget
Publicerad 26 september 2016 | Uppdaterat 5 juli 2017

1944 grundades Budbolaget i Borås av bröderna Arne och Åke Jogeland. Firman kom att bli en av traktens största och idag, 71 år senare, frodas firman fortfarande.

I början av 1940-talet arbetade bröderna Arne och Åke Jogeland på varsin sida Borås, Arne på Josefssons Cykelaffär som cykelreparatör och Åke på Borås Väfveri som batteripåfyllare. De kämpade hårt för sitt levebröd, som så många gjorde på den tiden. Tuffa tider i mitten på andra världskriget tvingade Åke att ta ytterligare ett arbete.

Presenteras av BulkTEAM

Hanterar bulktransporter över hela Norden

BulkTEAM - bulk- & pulvertransport
Foto: BulkTEAM
Publicerad 9 september 2016 | Uppdaterat 5 juli 2017

När många svenska industrier började växa och täcka större transportytor, såg finska Powder-Trans att de hade en funktion att fylla och startade BulkTEAM tillsammans med affärsområde Bulk AkkaFRAKT. Det helspecialiserade bolaget täcker idag hela Norden med bulktransporter av torra material i pulverform och olika granulat.

2014 bildades BulkTEAM som svar på ett ökat behov av en komplett leverantör av bulktransporter i Norden. Fredrik Blomqvist VD, och Lars-Åke Buchau, platschef i Sverige, berättar om det positiva bemötandet av BulkTEAM från svenska och övriga nordiska kunder.

Ny stororder för Iveco när Statoil köper in nya Iveco Daily

Iveco Daily Statoil
Foto: Iveco
Publicerad 29 april 2016 | Uppdaterat 16 augusti 2017

Beställningen från Statoil är för 182 stycken tredje generationens Iveco Daily med den nya 8-stegade automatlådan Hi-Matic. 110 av bilarna ska dessutom levereras i i början av maj.

Annons
Annons

Förvärv av G.P. Spedition stärker PostNords position i Danmark

PostNord logo
Foto: PostNord
Publicerad 5 april 2016 | Uppdaterat 5 juli 2017

Den 4 april träffades avtal om förvärv av danska G.P. Spedition Aps vilket stärker PostNords position inom gods och pall i Danmark. Förvärvet innebär att PostNord nu stärker sitt godserbjudande ordentligt i de nordiska länderna.

Annons
Annons
Presenteras av Preem

Bättre bränsleekonomi med Texacos produkter

Texaco bränsleekonomi
För dagens transportföretag blir det allt viktigare att ta sitt ansvar gentemot miljön.
Publicerad 4 april 2016 | Uppdaterat 5 juli 2017

För dagens transportföretag blir det allt viktigare att ta sitt ansvar gentemot miljön. Genom att använda en motorolja med lägre viskositet, kan man spara bränsle och därigenom förbättra sin bränsleekonomi samt bidra till minskade avgasutsläpp.

Som effekt av ökade miljökrav börjar allt fler fordonstillverkare rekommendera lågviskösa oljor som 5W-30 eller 10W-30 för tunga fordon. Texacos produktserie Ursa Ultra, erbjuder bland annat tre lågviskösa xW-30-oljor som passar för de flesta Euro 6-fordon.