Hem Nyheter

Nyheter

Trafikverket vill testa automatisk bromsning

Modern teknik ska få ner hastigheten

Lastbil - hög fart
Publicerat den

För att nå ett av delmålen i Nollvisionen planerar Trafikverket nu test av modern teknik för automatisk inbromsning i utvalda områden.

Försök planeras i Göteborg och Stockholm tillsammans Volvo, Scania samt ett flertal åkerier. Läs hela artikeln på nyteknik.se.

via Nyteknik
Annons

Automatiserade nykterhetskontroller med Nyktra-projektet

Samarbetet mellan Trafikverket och Polisen startar i år

Automatisk alkokontroll
Publicerat den

Trafikverket och Polisen inleder nu projektet som kallas Nyktra för att kontrollera nykterhet i trafiken. En fjärdedel av dödsolyckor i trafiken kan relateras till alkohol och närmare 70 liv skulle kunna räddas om alla hade kört nyktra.

De automatiserade kontrollerna utvecklas och genomförs på strategiska platser som hamnar, parkeringsplatser, festivalområden och utvalda vägsträckor. Projektet startar i år och avslutas 2020. Läs mer om projektet i Trafikverkets pressmedelande.

Annons

Litauiska Girteka Logistics köper 2000 Volvo FH

Europas största vägtransportföretag uppgraderar

Publicerat den

Girteka beställer i sitt hittills största fordonskontrakt 2000 Volvo FH som ska levereras före årskiftet.

Bilarna som beställs är två- och treaxlade dragbilar på 460 till 500 hästkrafter med globetrotter-hytt. Läs hela nyheten på tidningenproffs.se.

via Tidningen Proffs
Annons

Lastbilsfest på Mantorp 25-26 augusti

Trailer Trucking Festival och Nordic Trophy

Trailer Trucking Festival
Foto: Trailer Trucking Festival
Publicerat den

Under fredag den 25 och lördag den 26 augusti arrangeras Trailer Trucking Festival på Mantorp Park och mer än 10 000 besökare väntas under lastbilsfestivalens två dagar.

Eventet bjuder på allt från utställning av de senaste nyheterna till provkörningar av lastbilar. Under festivalen arrangeras även tävlingen Nordic Trophy som korar de snyggaste lastbilarna. I år kommer närmare 300 lastbilar från 10 länder delta.

truckingfestival.se finns mer information om lastbilsfestivalen och Nordic Trophy. Biljetter finns att köpa både på plats och online.

Annons

Rekord och flera världspremiärer på Mittia Skogstransport

Succé för tionde upplagan av mässan

Mittia mässbild
Foto: Mittia
Publicerat den

Trots regnväder satte mässan besöksrekord med 5300 besökare. Majoriteten från Sverige men många även från Norge, Finland och Åland. Världspremiärer blev det inofficiella temat där bland annat Scania och Atrans utmärkte sig bland de 130 utställarna.

Satsningen på områden för provkörning samt demo och tävlingar var väldigt lyckosam där det bland annat fanns möjlighet att provköra Scanias nya skogsbil med tandemdrift. Läs mer och se bilder från mässan på mittia.com. Nästa Mittia Skogstransport planeras till 16-17 augusti 2019.

Annons
Annons från RL-Trans

Stark tillväxt för logistikjätte i Norden

RL Trans - Bulktransport
Foto: RL-Trans
Publicerat den

De senaste åren har finska RL-Trans arbetat strategiskt för att utöka sina internationella bulktransporter. Arbetet har resulterat i en stark tillväxt och idag är logistikföretaget ett av de största i Norden.

Med över 60 år inom branschen har RL-Trans valt att specialiserat sig på just torrbulktransporter vilket visat sig vara ett lyckat drag. Området har vuxit markant och till följd av en kraftig tillväxt har man utökat sin kapacitet och erbjuder därtill flera mervärdestjänster utöver transport.

Annons från NWE Network Engineering

Säkra lasten snabbt med nytt automatiskt system

Network - Engineering - Duk
Senaste ekipage under första lastning vid Metsä Fibre i Kemi.
Publicerat den

Vid vanlig lastsäkring spänns remmar manuellt över lasten vilket både tar tid och kan skada godset. Med det patentsökta Truck-Safe systemet från NWE Network Engineering Oy Ab surras lasten snabbt och säkert med endast ett knapptryck.

Truck-Safe systemet består av elektriska vinschar eller tryckluftsspännare som automatiskt spänner lastsäkringsduken över godset. Lösningen är en vidareutveckling av det smarta FIX Road® systemet där lastsäkringsduken som är upphängd under taket automatisk dras ner och spänns.

Annons från FOMA

Axeltillverkare satsar på lätt axel, nytt nav och förändrade garantier

Foma - Fjädring
Foto: Foma
Publicerat den

Tillsammans med svenska och skandinaviska fordonsbyggare arbetar FOMA dagligen för att ta fram nya lösningar. Idag kan de erbjuda marknadens lättaste axel för flis- och timmertransporter, nytt nav i aluminium samt förändrade garantitider.

FOMA är idag känt för sina kundanpassade lösningar och kan erbjuda ett komplett sortiment av chassirelaterade produkter. Då varje kilo man kan spara på ett fordon gör att man kan lasta mer, arbetar FOMA tillsammans med fordonsbyggare för att hela tiden komma fram till nya lösningar.