Presenteras av TransComponent

Hög leveranssäkerhet nyckeln för verktygslådtillverkaren

TransComponent - Lastbil
Foto: TransComponent
Publicerad 20 mars 2017 | Uppdaterat 5 juli 2017

TransComponent tillverkar och säljer verktygs- och reservhjulslådor för tunga fordon i hela Skandinavien, Baltikum och Tyskland. Företagets fokus på hög kvalitet och ständig produktutveckling tillsammans med snabba leveranser och flexibla arbetsmetoder har gjort dem till marknadsledande på dessa produkter i Skandinavien.

Idag exporterar TransComponent produkter till återförsäljare i åtta länder under varumärket BT Trailerparts. Med tillverkning främst i aluminium och rostfritt stål kan TransComponent erbjuda hållbara och funktionella lådor som kan anpassas efter kunders specifika behov.

– Våra lådor används till allt från verktyg och oljeburkar till overaller och kedjor. Det beror helt på vad våra kunder lastar, förklarar Kenneth Sundblad, vd på TransComponent.

Kundanpassad tillverkning

Med nästan 30 år inom lådbranschen har TransComponent förstått vikten av att utveckla produkter tillsammans med sina kunder för att säkerställa att rätt behov uppfylls. Idag kan de erbjuda såväl standardprodukter som kundanpassade lösningar och har sedan 2009 arbetat med lean production.

– Tack vare vårt produktionsätt kan vi leverera rätt saker i rätt tid och på så vis få nöjda kunder som återkommer, säger Kenneth.

En säker förvaring

TransComponents - Låda
Foto: TransComponent

Bevis på företagets goda leveranssäkerhet är att 99,3 procent av företagets cirka 2000 ordrar i fjol gick ut i tid. Enligt Kenneth är detta verkligen TransComponents styrka och ger dem en stor konkurrensfördel. Av dessa leveranser är cirka 70 procent kundanpassade lösningar.

– Vi lyckas hålla denna leveranssäkerhet tack vare våra väletablerade nätverk i Skandinavien där alla processer är inarbetade. Beställer du på förmiddagen så körs sändningen iväg redan samma eftermiddag, avslutar Kenneth.

TransComponent är certifierade enligt kvalitetsledsystemet ISO 9001. På transcomponent.com finns mer information om företagets produkter samt flexibla produktionsmetoder. Återförsäljare i Sverige är FOMA, Släpis och Trailereffekter.