Presenteras av OF Ekeri

Stor satsning på reservdelar

Utökar lageryta med 400 kvadratmeter

OF Ekeri - Reservdelar
Foto: OF Ekeri
Publicerad 21 augusti 2017

I samband med sitt 20-års jubileum 2015 valde OF Ekeri AB att utöka sin lageryta med 400 kvadratmeter. Satsningen visade sig vara mycket lyckad och idag har företaget Sveriges största lager av originalreservdelar.

Som generalåterförsäljare för Ekeri i Sverige hade OF Ekeri länge haft planer på att utöka sin kapacitet för försäljning av reservdelar. Responsen efter utbyggnaden av lager och kontor har varit mycket positiv från befintliga kunder och nu vill man attrahera nya genom att informera om företagets kompletta erbjudande.

– Företaget expanderar ständigt och vi hade precis utökat vår uthyrningsverksamhet så att göra en satsning på reservdelarna samtidigt som de nya lokalerna stod klara kändes givet, säger Claes Olsson, vd på OF Ekeri.

Utökad servicegrad

OF Ekeri - Lager
Foto: OF Ekeri

Innan planerna sattes i verket utfördes en utredning på hur de kunde effektivisera sin verksamhet. Rekommendationen blev att minska lagret för att dra ner på kostnader men istället valde man att göra en storsatsning. Genom att öka lagret med 1,5 miljoner kronor kunde företagets servicegrad öka från 95 till 99 procent.

– Vid utredningen kontrollerades vår reservdelsförsäljning och redan då hade vi reservdelar på lager i 95 procent av fallen. Men vi ville komma ännu högre och idag är vi väldigt stolta över vår höga servicegrad, fortsätter Claes.

Reservdelar i original

OF Ekeri poängterar är att alla reservdelar är original och tillverkas i fabriken i Finland. Står man inför valet och kvalet att köpa en ny släpvagn vill man gärna veta att det finns reservdelar som är tillgängliga året runt. Här vill Ekeri att deras kunder ska känna sig trygga med att köpa deras reservdelar.

– Till följd av vårt nuvarande, nästan kompletta, utbud kan vi erbjuda snabba leveranser och allt som beställs innan kl 12.00 är levererat redan dagen efter. Många kunder kontaktar till och med oss för att beställa reservdelar till konkurrerande produkter vilket bevis på vår höga kvalitet, säger Bengt Persson, reservdelsansvarig på OF Ekeri.

I dagsläget håller OF Ekeri på att genomgå en digitalisering som förvändas vara helt klar inom ett halvår. För reservdelslagret ska man bland annat börja med streckkodsavläsning på allt ner till minsta lilla komponent. Påfyllning kommer då automatiskt beställas från fabriken i Finland.
 På ofekeri.se finns mer information om OF Ekeris utbud av reservdelar, släpvagnar och uthyrning.