Presenteras av GlasWeld

Världsledande system för bilglas- och glasreparationsservice

GlasWeld - Glasreparation
Foto: GlasWeld
Publicerad 10 april 2017 | Uppdaterat 5 juli 2017

Tänk på miljön – reparera mer istället för att byta och kasta bort!
GlasWeld System AB reparerar glaset vid repor utan optisk brytning, reparerar stenskott och renoverar huvudstrålkastare med två års garanti!

Eftersatt underhåll av vägar leder till att det blir allt vanligare med stenskott. I kombination med en ökad användning av glas i bilarna blir ekvationen snabbt ohållbar om skadade delar behöver bytas ut. Det har gjort att allt fler idag vänder sig till GlasWeld för att åtgärda problemen.

Glasreparationer utan optisk brytning

Efter 30 år i branschen är GlasWeld idag marknadsledande inom glasreparationer. Det är inte minst tack vare ett produktutbud som få aktörer kan konkurrera med, som gjort att exempelvis VW Group och även Daimler valt att implementera GlasWeld-systemet i sin tillverkningsprocess.

– Trots att VW Groups tillverkningsprocess är noga kontrollerad är det oundvikligt att glaskomponenter ibland skadas. Då har man valt att reparera med GlasWelds utrustningar istället för att byta ut och en av anledningarna är att vi är en av få aktörer på marknaden som kan erbjuda glasreparation utan optisk brytning. Något som är ett krav när det kommer till glas på en bil, berättar Esbjörn Rönnholm, VD på GlasWeld.

GlasWeld - Pro Cure
Foto: GlasWeld

Även Volvo har sedan 15–16 år investerat i Glas-Welds produkter. Främst för eftermarknaden när deras kunder råkar ut för stenskott och dåliga huvudstrålkastare men även för leasingbilar som kommer in och skall göras i ordning för försäljning.

Nu går även Volvo Trucks ut med en storsatsning för att kunna reparera stenskott åt sina kunder. Då deras rutor är limmade och har kameror innebär det stora summor som sparas för alla inblandade, då självrisker är lägre vid reparationer.

Reparerar alla typer av glas

GlasWeld har idag huvudfokus på tre områden: vindrutereparationer, repborttagning och renovering av strålkastare. Men enligt Esbjörn är det fler branscher som börjat få upp ögonen för deras produkter, bland dessa byggindustrin som behöver hjälp.

Utbildningen är en central del

Glas Weld - Reparation-miljo
Foto: GlasWeld

För att garantera att alla verkstäder med GlasWeld-systemet håller samma höga nivå satsar GlasWeld extra mycket på utbildning av sina certierade servicetekniker.

– Med tanke på att vi är ett företag som står för ständig utveckling tillkommer det ofta nya aspekter. Det ställer krav på en kontinuitet i utbildningen av våra tekniker. För oss är det viktigt att alla som arbetar med våra produkter och maskiner har rätt kompetens. Med tanke på miljön ligger det här helt i linje med Sveriges och Europas riktlinjer med miljötänkandet, avslutar Esbjörn.

Glasseld-Systemet finns idag tillgängliga världen över. På www.glasweld.se hittar du mer information om företaget och de olika produkterna.