Hem Fordon

Fordon

Volvo Trucks tittar närmare på en FH16 utöver det vanliga

Både snyggt och påkostat

Publicerad 17 januari 2020

Chauffören Glenn från Danmark välkomnade Volvo Trucks in för en närmare titt på sin Volvo FH16. Det ska visa sig att det inte bara är färgen som sticker ut här.

Glenn levererar byggmaterial runt om i Danmark och ibland även längre sträckor till Sverige och Tyskland. I reportaget visar han upp sin lastbil och där det finns ett och annat som sticker ut lite extra.

Annons
Annons

Volvo presenterar Sveriges första polislastbil

Anpassad för särskilda insatser

Volvo - Polislastbil
Foto: Volvo
Publicerad 18 december 2019

Volvo presenterar nu den första svenska polislastbilen. Nyheten är en FMX med en 13-litersmotor på 460 hästkrafter och ska bland annat användas för att transportera skydds- och kravallutrustning.

Förutom att vara en bärande del vid upprätthållande av ordning vid kravaller och demonstrationer blir lastbilen även en viktigt del ur säkerhetssynpunkt för polisen. Polislastbilen är en rikstäckande resurs och kan få uppdrag vart som helst.

Annons
Annons

DAF Trucks introducerar CF Electric med 6×2 chassi

Prisad för sin effektivitet

DAF - CF - Electric - 6x2
Foto: DAF
Publicerad 28 november 2019

Nyligen introducerades DAF CF Electric med 6×2 chassi. Lastbilen är utrustad med en VDL E-Power-drivlina och de första testfordonen planeras att rulla ut vid årsskiftet i Nederländerna.

Lastbilens elektriska drivlina ger 210 kilowatt och ett vridmoment på 2000 newtonmeter. På endast 30 minuter kan även batteriets kapacitet laddas upp till 80 procent. DAF CF Electric tilldelades tidigare i år priset “Green Truck Award” för sin effektivitet och praktiska användbarhet.

Annons
Annons

Mercedes-Benz Actros utsedd till Truck of the Year 2020

Prisad för femte året i rad

Mercedes - Actros
Foto: Mercedes-Benz
Publicerad 25 november 2019

Nyligen stod det klart att Mercedes-Benz Actros än en gång tar hem priset Truck of the Year. Det betyder att det är femte gången i rad som Actros vinner priset.

Priset ska gå till den lastbil som mest bidragit till att förbättra ekonomi, miljöpåverkan, säkerhet, köregenskaper och komfort. Inom dessa områdena är just Actros en av de lastbilarna som ligger i framkant.

Annons
Annons

Startupföretaget Volta Trucks lanserar eldriven lastbil

Ska fokusera på stadsdistribution

Volta - Trucks
Foto: Volta Trucks
Publicerad 22 november 2019

I våras grundades det svenska startupföretaget Volta Trucks som ska ta fram en eldriven lastbil avsedd för stadsdistribution. Lastbilen från Volta har en lågt placerad hytt med mittplacerad förarhytt för att optimera både sikten och säkerheten.

Enligt företagets grundare kommer lastbilen vara utrustad med ett 150 kWh batteripack, en totalvikt på 16 ton och en topphastighet på 80 km/h. Räckvidden väntas vara cirka 150 kilometer. En prototyp ska tillverkas i Storbritannien och väntas visas upp nästa sommar.

Annons
Annons

TruckTube tar en närmare titt på nya Mercedes-Benz Actros

Ger en rundvandring på detaljnivå

Publicerad 14 november 2019

Youtubekanalen TruckTube tar oss med på en nära in- och utvändig rundvandring av kommande års Mercedes-Benz Actros 1851.

På lastbilsmässan i tyska Karlsruhe tidigare i höstas visades flera nyheter upp och en av dem var bland annat nya Mercedes Actros 1851. I klippet ovan får vi på detaljnivå ta oss en närmare titt på 2020 års Actros.

Annons
Annons

Tyska Heide Logistik sticker ut med motivlackad MAN

Samarbete med MAN och airbrushexperten Roland Just

Publicerad 6 november 2019

Det tyska transportföretaget Heide Logistik visar upp sitt senaste tillskott från MAN i ett videoreportage. Lastbilen är en unik MAN TGX XXL som går under namnet “Hemp Pirate”.

I videon visar Mario Bruns som är vd på Heide Logistik upp sitt lastbilen som har fått en imponerande design signerat airbrushexperten Roland Just. Ett riktigt mästerverk som verkligen sticker ut.

Annons
Annons

Smart hybrid-Scania hämtar avfall från McDonald’s

Samarbete med HAVI och SUEZ

Publicerad 2 oktober 2019

Scania har i samarbete med HAVI och SUEZ i Nederländerna tagit fram smarta hybridlastbilar för att hämta avfall från McDonald’s.

Helt anpassad för ändamålet så hanterar lastbilen åtta olika avfallsflöden med allt från plast till frityrolja. Med hybriddrift körs lastbilen de sista kilometrarna till och från restaurangerna på eldrift och även lastning sker på el.

Annons
Annons

DAF XF 530 Super Space Cab till Inge Mattssons Åkeri

Snygg fjärrbil med extra allt

DAF XF - Inge Mattssons Åkeri
Foto: DAF Sverige
Publicerad 20 september 2019

Tidigare i somras fick Inge Mattssons Åkeri leverans av en riktigt snyggt stylad DAF XF 530 med Super Space Cab. Lastbilen har under sommaren och hösten vunnit en rad priser under bland annat Skåne Truckshow.

Däribland för bästa DAF och andrapris i klassen fjärrbilar 2017-2020. JPGS Kaross har byggt ett extremt skåp 3,38 m i inlastningshöjd på vänster sida och 4,48 i totalhöjd. Sedan har danska FI-Buur design klätt in hytten i tvåtonsläder och massa dioder.

Sist men inte minst så har Sunnerbo Lack & Industri stått för det snygga lackarbetet. Nordic Truckcenter i Markaryd har monterat och kopplat in all övrig utrustning och byggt om diverse olika tillbehör för allt ska passa ihop.

Annons
Annons

Först i Finland med LNG-lastbil och batteridriven kran

Scania G 410 LNG och HIAB X-HiPro

Scania - Kuuskuljetus Oy
Foto: Scania
Publicerad 16 september 2019

Finska Kuuskuljetus Oy blev först i Finland med den speciella kombinationen när de fick leverans av sin Scania G 410 LNG med batteridriven elektro-hydraulisk kran från HIAB. 

Lastbilen kommer att köra uppdrag för Renta som bland annat hyr ut ställningar. Gasdriften kombinerat med kranen gör att man kan köra transportuppdrag i centrala Helsingfors även tidigt på morgonen när folk sover.

Annons
Annons