Hem Nyheter

Nyheter

Scania visar upp hur man krashtestar sina lastbilar

Så nära verkligheten som möjligt

Publicerad 8 november 2019

Scania visar upp hur det går till när de kraschtestar sina lastbilar och vad de gör för att testet ska bli så realistiskt och verklighetstroget som möjligt.

För att varje situation ska spegla verkligheten så bra som möjligt föregås varje test av flera månaders och ibland upp till ett år av noga planering innan genomförandet. I testet ovan syns bland annat hur en brandbil välter i hög hastighet.

Annons
Annons
Presenteras av Kalottspedition

Fortsatt stark tillväxt för Finska Kalottspedition

Söker nu fler samarbetspartners

Kalottspedition - Scania - Finland
Foto: Tema Transport
Publicerad 7 november 2019

Finska familjeföretaget Kalottspedition har under det senaste året ökat kraftigt med flera nya uppdrag i Norden och fortsätter nu att satsa ytterligare på transporter till och från Sverige och Norge.

Anledningen till ökningen är ett effektivt logistiksystem samt ett tydligt fokus på expansion. Med en modern fordonsflotta bestående av ett femtiotal ekipage söker man nu fler samarbetspartners för uppdrag i både Sverige och Norge.

Volvo FL Electric och FE Electric nu till försäljning

Möter de ökande behoven av hållbara transportlösningar

Volvo - FI - FE - Electric
Foto: Volvo

I Sverige tillsammans med några utvalda Europeiska länder inleder Volvo nu försäljningen av de eldrivna lastbilarna FL Electric och FE Electric.

Volvo FL har kapacitet för totalvikt på 16 ton och FE på 27 ton. Båda lastbilarna är främst utvecklade för distribution, avfallshantering och liknande transportuppdrag i stadsmiljöer.

Annons
Annons

Björknäsgymnasiet satsar på biogaslastbil från Scania

Största enskilda satsningen i skolans historia

Björknäsgymnasiet - Scania biogas
Foto: Björknäsgymnasiet
Publicerad 5 november 2019

Den 5 november levereras en Scania R 410 som drivs på biogas till Björknäsgymnasiet i Boden. Det är den största enskilda satsningen i skolans historia.

Lastbilen levereras av Norrlands Bil Tunga Fordon i Luleå med lastväxlar-påbyggnad från Bodensläp. Skolan har även köpt in ett större släp. Lastbilen kommer att drivas helt på biogas som tillverkas av matavfall i Boden.

Annons
Annons
Presenteras av RG Hyr

Stort intresse för framkörning av hyrlastbilar

RG Hyr gör det enkelt för hyrkunder

Publicerad 4 november 2019

Uthyrningen av tunga fordon och släp ökar stadigt då allt fler enligt Johan Åberg på RG Hyr inser fördelarna med uthyrning. Samtidigt sticker uthyrningsföretaget ut i branschen genom att erbjuda framkörning.

Biluthyrningsbranschen växer i stort och inom tunga fordon så är utvecklingen extra stark enligt Johan Åberg, som är en av grundarna av uthyrningsföretaget RG Hyr. Framförallt på kylfordon som i regel kan vara svåra att få tag på för kortare hyresperioder.

Mack Trucks lanserar helsvart specialversion av Anthem

Bygger endast 500 Mack Black Anthem

Publicerad 31 oktober 2019

Amerikanska Mack Trucks som ägs av Volvo presenterade den 28 oktober en helsvart version av lastbilsmodellen Anthem. Helt enkelt Black Anthem.

Specialversionen visades upp under mässan NACV i Atlanta och kommer endast att tillverkas i 500 exemplar. Och allt är verkligen svart, till och med Macks klassiska bulldog har blivit svart.

Annons
Annons

Scania och Navistar tittar på möjligheter för samarbete

Fordon för den kanadensiska gruvnäringen

Scania XT-dumper
Foto: Scania
Publicerad 29 oktober 2019

Den 28 oktober gick Scania och amerikanska Navistar ut med att man utforskar möjligheterna att skapa ett samarbete.

Detta för att leverera fordon och tjänster till den kanadensiska gruvnäringen. Planer finns enligt Scania att inleda tester med företaget dumperlastbilar med utvalda operatörer i slutet av 2020.

Annons
Annons

Volvo satsar på affärsområde inom autonoma transporter

Ska öka takten på utvecklingen

Volvo - autonoma fordon
Foto: Volvo
Publicerad 28 oktober 2019

Med flera lyckade projekt satsar Volvo-koncernen på ett nytt affärsområde inom autonoma transportlösningar. Volvo Autonomous Solutions.

Syftet är enligt företaget för att öka takten i utveckling, kommersialisering och försäljning. Hittills har Volvo bland annat utvecklat självkörande Volvo FH-lastbilar som kör kalk i Norge samt elektriska och självkörande Vera.

Annons
Annons

Bring Åkeri kör helt fossilfritt från 2020

Kommer att köra på biogas, RME och HVO

Bring Åkeri - Magnus Nilsson
Magnus Nilsson, vd Bring Åkeri. Foto: Bring
Publicerad 25 oktober 2019

Bring Åkeri kommer från den 1 februari 2020 att köra sina 42 lastbilar helt på fossilfria bränslen, vilket innebär 451 000 fossilfria mil om året.

13 procent av lastbilarna kommer att köras på biogas, 60 procent på RME och 26 procent på HVO. Feedbacken har enligt Magnus Nilsson som är vd på Bring Åkeri varit positiv från företagets kunder.

Annons
Annons

Fraktkompaniet öppnar nytt kontor och terminal i Malmö

Ny crossdock på Ågatan

Fraktkompaniet - bilar
Foto: Fraktkompaniet
Publicerad 24 oktober 2019

Den 1 november slår Fraktkompaniet upp portarna för en ny crossdock och kontor på Ågatan i Malmö.

Göteborgsföretaget har även knutit till sig 8 distributionsbilar för körningar i Malmö-området. Det här blir enligt företaget ett bra komplement till verksamheten man redan har i Helsingborg.

Annons
Annons