Hem Nyheter

Nyheter

VBG förvärvar BPW:s dragstångsverksamhet

Stärker erbjudandet för europeiska kunder

Publicerad 18 mars 2019

Avtalet med BPW-Hungaria blev klart den 15 mars och omfattar företagets dragstångsverksamhet. Köpeskillingen uppgick till 2,4 miljoner euro.

Förvärvet görs enligt Anders Erkén som är divisionschef på VBG Truck & Equipment för att komplettera det nuvarande produktsortimentet och stärka erbjudandet för europeiska kunder.

Annons
Annons
Presenteras av Convoy Club

Lanserar socialt nätverk för lastbilschaufförer

Ska hjälpa chaufförer ge varandra tips och råd på vägen

Convoy Club - community app
Foto: Convoy Club
Publicerad 15 mars 2019

Convoy Club är ett nytt socialt nätverk för lastbilschaufförer som nu öppnar för användare. Målet att skapa ett starkt community av yrkesförare och bakom nätverket står Convoy Parts som säljer lastbilstillbehör och styling.

Appen som lanseras i mars 2019 fungerar som en blandning mellan karttjänst, rekommendationstjänst och chatt för yrkeschaufförer och finns tillgänglig i hela världen. Testpiloter i såväl Sverige som Italien och Nederländerna har använt den sedan årsskiftet och målet är att så många chaufförer som möjligt ska få upp ögonen för den.

Här är vinnarna i Vehcos Eco-Driving Challenge 2018

Ahola Transport blev totalvinnare

Vehco Eco-driving-tävling
Vinnarna i Vehco Eco Driving Challenge 2018. Foto: Vehco
Publicerad 11 mars 2019

Vehco som levererar system för fleet management arrangerade under 2018 en tävling i eco-driving. Intresset var stort och totalt deltog ett 60-tal bolag med tillsammans omkring 9100 förare och 4200 fordon.

De tävlande delades upp efter land med Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Frankrike. Det utsågs sedan en vinnare i varje klass som visas här nedan, plus en totalvinnare i Europa vilket blev Ahola Transport.

Företag Tävlingsklass
Dagab Backa Transportföretag, Sverige
LAPORTE Transportföretag, Frankrike
Litra Gass Transportföretag, Norge
Ahola Transports, Team Ahlvik & AT Cargo Transportföretag, Finland
Arla Foods Transportföretag, Danmark
Danwerth Spedition KG Transportföretag, Tyskland
Annons
Annons

Nominera din favorit till Stora Åkeripriset 2019

Vinnaren presenteras på Sveriges Åkeriföretags årsmöte

Stora Åkeripriset - finalister 2018
Foto: Svensk Åkeritidning
Publicerad 7 mars 2019

Under 2018 delade Sveriges Åkeriföretag och Svensk Åkeritidning ut Stora Åkeripriset för första gången sedan 2013. Då vann Arne Anderssons Åkeri i Linköping/Motala.

Nomineringen för årets pris öppnade i februari och stänger den 23 april. Tre finalister väljs sedan ut och vinnaren presenteras på Sveriges Åkeriföretags årsmöte den 22 maj.

Annons
Annons

C-R Johanssons Åkeri tar över 4000 kvadratmeter i Varberg

Storsatsar på terminalverksamhet och utbildning

C-R Johanssons Åkeri - Samskip
Foto: C-R Johanssons Åkeri
Publicerad 1 mars 2019 | Uppdaterat 6 mars 2019

Den 1 mars slår C-R Johanssons Åkeri upp portarna på AD-centers gamla centrallager i Varberg och tar samtidigt över Samskips terminalverksamhet. Företaget flyttar även med sin utbildningsverksamhet till de nya lokalerna vilket ger helt nya möjligheter.

C-R Johanssons Åkeri förvärvades i december 2017 av GDL och med en stark organisation i ryggen gör man nu en riktig storsatsning när man tar över gamla AD-centers centrallager i Varberg på 4000 kvadratmeter.

Annons
Annons

Märsta Förenade bjuder in till Branschdag i maj

Alla större leverantörer kommer finnas på plats

Märsta förenade - Niclas Larsered
Niclas Larsered, Kommunikationschef på Märsta Förenade Foto: Märsta Förenade
Publicerad 28 februari 2019

Märsta Förenade arrangerar sedan 5 år tillbaka Barnens dag i Västerbytorp, ett event som förra året besöktes av hela 3500 barn. Nu utökar man med en Branschdag dagen före, den 4 maj.

Man riktar sig då istället till åkerier och chaufförer runt om i Stockholmsområdet. På plats under dagen kommer det finnas bland annat lastbilstillverkare, däckleverantörer, maskintillverkare och drivmedelsleverantörer.

Annons
Annons

Imponerande kranbil som når hela 57 meter

Största lastbilsmonterade kranen i Benelux

Scania - Martens - Effer 2255
Foto: Scania
Publicerad 26 februari 2019

Holländska kranspecialisterna Martens Best hart har nyligen börjat använda det senaste tillskottet i fordonsflottan. Lastbilen är en femaxlad Scania R 500 med den imponerande kranen Effer 2255.

Effer 2255 är den italienska krantillverkarens toppmodell och når i den aktuella konfigurationen hela 57 meter med 8 utskjut i huvudbommen och 8 till i jibben. Det gör den till den största lastbilsmonterade kranen i hela Benelux.

Annons
Annons

DAF inleder nytt test med el-lastbilar i Nederländerna

Hjälper Albert Heijn som driver över 1000 stormarknader

DAF - Albert Heijn
Foto: DAF
Publicerad 25 februari 2019

DAF har precis överlämnat de första el-lastbilarna till transportföretagen Simon Loos och Peter Appel Transport som kör leveranser till den nederländska stormarknadsjätten Albert Heijn.

I testet ingår tre DAF CF Electric, två DAF CF Hybrid och snabbladdningsinfrastruktur från VDL. CF Electric har en räckvidd på 10 mil medan DAF CF kombinerar den senaste dieseltekniken med eldrift i stadsmiljö och en räckvidd på 5 mil.

Annons
Annons

Lanserar utbildningskonceptet Volvo Förarcoachning

Ger expertkompetens på funktioner och stödsystem

Publicerad 18 februari 2019

Volvo Lastvagnar lanserar idag konceptet Volvo Förarcoachning som ska hjälpa företag att få ut maximalt av lastbilarnas potential.

Det här sker genom genom hands-on coachning och utbildning med erfarna experter samt uppföljning med en konkret handlingsplan. Kolla in filmen där förarcoachen Mikael Stenman berättar om konceptet eller klicka vidare för mer information.

Annons
Annons

Hybrid-Scania kör nattetid i Stockholms innerstad

EU-finansierat projekt med laddhybrid-lastbil

Publicerad 15 februari 2019

Testerna med laddhybridlastbilen från Scania inleddes i januari och kan tack vare eldrift leverera gods i Stockholms innerstad. Något som annars inte är tillåtet.

Det här sker i samarbete mellan mellan Stockholms stad, HAVI, KTH, EU, McDonald’s och Scania. Lastbilen körs på HVO eller el och kan köras i 10 kilometer helt på el. Den är uppkopplad med geofencing-teknik vilket styr bland annat typ av framdrivning.

Annons
Annons