C-R Johanssons Åkeri tar över 4000 kvadratmeter i Varberg

Storsatsar på terminalverksamhet och utbildning

C-R Johanssons Åkeri - Samskip
Foto: C-R Johanssons Åkeri
Publicerad 1 mars 2019 | Uppdaterat 6 mars 2019

Den 1 mars slår C-R Johanssons Åkeri upp portarna på AD-centers gamla centrallager i Varberg och tar samtidigt över Samskips terminalverksamhet. Företaget flyttar även med sin utbildningsverksamhet till de nya lokalerna vilket ger helt nya möjligheter.

C-R Johanssons Åkeri förvärvades i december 2017 av GDL och med en stark organisation i ryggen gör man nu en riktig storsatsning när man tar över gamla AD-centers centrallager i Varberg på 4000 kvadratmeter.

Åkeriet tar samtidigt över Samskips terminalverksamhet i Varberg och flyttar den till de nya lokalerna där man kommer att stuffa omkring 2000 containrar per år. Till de nya lokalerna flyttar även företagets utbildningsverksamhet som planerar att växa betydligt.

Containrarna kommer 1 mars

C-R Johanssons Åkeri har kört Samskip-gods under många år och när rederiet sökte en partner föll det sig som en naturlig utveckling enligt Pär Marsh som är platschef på C-R Johanssons Åkeri i Varberg.

– Det är en riktigt intressant satsning för oss då vi vill utveckla vår verksamhet och få fler ben att stå på. Samskips terminalverksamhet är grundstenen i satsningen och utan dem hade vi inte gjort det, förklarar Pär Marsh.

Utöver terminalverksamheten så kommer C-R Johanssons Åkeri även att satsa på rena lagerlösningar där man kommer att ta in kunder och uppdrag utifrån. Företaget har arbetat på projektet i snart fem månader och de första containrarna anländer den 1 mars.

Utvecklar utbildningsverksamheten

Utöver terminal- och lagerverksamhet kommer C-R Johanssons Åkeri även att flytta sin utbildningsverksamhet till de nya lokalerna. Företaget har arrangerat yrkesförarutbildningar i snart 40 år och har idag gymnasieutbildning, vuxenutbildning och företagsutbildning.

Idag erbjuder man allt från yrkesförarutbildning för C- och CE-behörighet till utbildningar inom YKB och ADR. Utbildningsverksamheten kommer i och med flytten att få helt nya möjligheter med större nyrenoverade lokaler och kommer enligt Pär att växa betydligt på sikt.

Truckutbildning kommer bland annat att ske sida-vid-sida med terminalverksamheten och man har allt från eldrivna palldragare till dieseldrivna 45 tons containerlyftare. Och i utbildningslokalerna kommer det finnas ett flertal simulatorer.

Utbildningsverksamheten startar i de nya lokalerna i mitten på mars. På www.crj.se finns mer information om åkeriet och på crjutbildning.se finns mer information om alla utbildningar.

Annons
Annons