Presenteras av Kalottspedition

Finsk speditör möter efterfrågan på högre transportkvalitet

Kalottspedition - Ahlvik, Norge
Ahlvik, Norge Foto: Kalottspedition
Publicerad 26 september 2016 | Uppdaterat 5 juli 2017

Sedan starten 1971 har transport- och speditionsföretaget Kalottspedition hjälpt kunder med livsmedelstransporter över hela Skandinavien. Nu tillträder André Ahlbäck vd-posten och satsar allt mer på ökad transportkvalitet.

André Ahlbäck är nytillträdd vd på Kalottspedition och som tredje generationen Ahlbäck i företaget ser han en stor fördel med att vara ett familjeägt företag. Enligt honom handlar allt om en god kommunikation såväl internt som externt för att möta sina kunders behov:

– Vi har märkt att kunderna efterfrågar en allt högre kvalitet på transporterna. Detta möter vi med en modern bilpark, snabba leveranser och att alltid leverera fullservice, säger André.

En modern bilpark

Kalottspedition ägs idag av Trans Ahlbäck där André är ägare. Trans Ahlbäcks baskapacitet utgörs av cirka 27 chaufförer och 22 lastbilar och med 20 åkare kör man totalt 50 lastbilar för Kalottspedition.

Speditören uppdaterar sin bilpark med 4-5 bilar varje år och den gångna sommaren har aktören utökat med fem nya lastbilar redan, samt inväntar ytterligare en under vinterhalvåret.

André förklarar att de sedan starten alltid strävat efter högsta möjliga transportkvalitet och idag har samtliga bilar modern utrustning styrd av dagens reglerteknik. Varje enskild transport sköts av en och samma chaufför från lastning till lossning.

– Vi vill ha moderna bilar för att minska miljöpåverkan och reducera servicekostnader. De går ju inte sönder så lätt när de är nya, säger André och skrattar. Det är också lättare att hitta chaufförer som vill köra nya och fina bilar. På så vi får vi en bra kvalitet på hela kedjan.

Snabba leveranser till Skandinavien

Idag kör speditören i hela Skandinavien med många transporter från Sverige till Finland. André förklarar att självklart skiljer sig transporttiderna åt beroende på vart de ska köra men idag går en transport från Finland till Norge på två dagar. Till Sverige sker de flesta transporter inom ett dygn.

– Vi har stor språkkunnighet med chaufförer som pratar svenska, norska och danska. Det är viktigt för oss att hålla utsatta leveranstider och därför vi arbetar mycket med planeringen av körningarna, säger André.

Satsar på fullserviceprincipen

Idag arbetar Kalottspedition efter fullserviceprincipen vilket innebär att de kan hantera all av- och pålastning åt sina kunder. Ska en transport mellan Norge, Sverige eller Finland så sköter företaget även all tullhantering mellan länderna. Priset för transporten bestäms i förväg och därefter tillkommer inga extra avgifter.

Utöver livsmedelstransporter kan Kalottspedition även erbjuda traditionella körningar. Detta med öppningsbara sidor för hantering av långgods, mellangolv vid ömtåliga transporter och innerhöjder på upp till 2,8 meter för skrymmande gods.

– Vi satsar på att vara en fullservicepartner och som en liten och effektiv organisation har vår personal möjligheten att sköta om såväl helheten som den minsta detalj för våra kunder, avslutar André.

För att läsa mer om hur Kalottspedition arbetar för att möta sina kunders behov, besök kalotti.com. Här finns även mer information om företagets transporttjänster.