Presenteras av BulkTEAM

Hanterar bulktransporter över hela Norden

BulkTEAM - bulk- & pulvertransport
Foto: BulkTEAM
Publicerad 9 september 2016 | Uppdaterat 5 juli 2017

När många svenska industrier började växa och täcka större transportytor, såg finska Powder-Trans att de hade en funktion att fylla och startade BulkTEAM tillsammans med affärsområde Bulk AkkaFRAKT. Det helspecialiserade bolaget täcker idag hela Norden med bulktransporter av torra material i pulverform och olika granulat.

2014 bildades BulkTEAM som svar på ett ökat behov av en komplett leverantör av bulktransporter i Norden. Fredrik Blomqvist VD, och Lars-Åke Buchau, platschef i Sverige, berättar om det positiva bemötandet av BulkTEAM från svenska och övriga nordiska kunder.

Allt större behov i Norden

Lars-Åke förklarar att det kan svårt för lokala transportföretag att räcka till när industrier växer och börjar etablera verksamhet på fler orter. Då behöver företagen oftast ett transportföretag med större kapacitet och som operativt täcker större område.

BulkTEAM - Fredrik & Lars-Åke
Fredrik Blomqvist, vd och Lars-Åke Büchau, platschef/säljare

– Vi vill kunna hjälpa våra kunder oavsett om de behövde en transport i Sverige, Finland, Norge eller Danmark. Därför bildade vi BulkTEAM som idag hanterar allt med en och samma kontaktperson och trafikläggning, antingen från våra etableringar i Dalby, Sverige, eller Åbo, Finland. Här finns även möjligheter till lager och omlastning för vidare transport av bulkmaterial finns, förklarar Fredrik.

Fokus på säkerhet och miljö

För att kunna leverera så smidiga lösningar som möjligt för sina kunder har BulkTEAM ett brett samarbete med olika partners över hela Norden. Enligt deras slogan, ”together everyone achieves more”, arbetar man för att hitta bättre lösningar och lönsammare rutter ett sätt som gynnar alla involverade parter.

– Vi fokuserar också mycket på arbetssäkerheten för våra chaufförer, åkeriägare och samarbetspartners men även på miljön. Idag handlar allt om att minska koldioxidutsläppen, och lämna så lite spår som möjligt för framtiden, säger Fredrik.

Lars-Åke fyller i:

– Vi knyter samman allt i våra system; att vi gör rätt saker vid rätt tillfälle och utnyttjar den senaste tekniken för att minimera den påverkan vi har på vår omvärld. Då måste man ha en muskelmassa i organisationen vilket vi har tack vare vårt väletablerade moderbolag.

Lång erfarenhet i ryggen

Även fast BulkTEAM är ett nytt namn på marknaden så har företaget lång erfarenhet inom bulktransporter. Med ett gediget familjeföretag som Powder-Trans i ryggen, har BulkTEAM tillgång till en rad digitala system som är uppbyggda för just bulktransporter. Detta inkluderar, chaufförsutsbildning, skräddarsydda IT-lösningar, uppföljningssystem och kommunikation till bilarna.

– Jag brukar skämtsamt säga att jag är inne på mitt 32:e år inom bulkvärlden och kan inget annat än just bulktransporter, säger Lars-Åke och skrattar. Vi kan även erbjuda full spårbarhet för våra kunder att följa sina transporter. Det är ett behov som växer hela tiden och vi är rustade för att möta våra kunders behov.

För att läsa mer om hur BulkTEAM hanterar bulktransporter åt kunder över hela Norden, besök bulkteam.se.