Presenteras av Ahola Transport

Har byggt utbildningscenter och möteslokal på hjul

Succé för Aholas On The Road-turné

Ahola Transport Training Center
Foto: Ahola Transport
Publicerad 19 december 2018

Den specialbyggda trailern var en del av finska Ahola Transports turné On The Road som fått en hel del uppmärksamhet. Under hösten besökte man mässor, truckstops, skolor och militärförläggningar.

För att ta ett grepp om frågan kring chaufförsbristen och visa upp sitt koncept bestämde sig finska Ahola Transport för att satsa stort. Under sommaren skapade man en specialbyggd trailer och åkte sedan ut på en turné i södra Finland som blev en stor succé.

Möteslokal och simulator

Trailern har en fullt utrustad möteslokal för 20-30 personer där man kan hålla presentationer, möten eller utbildningar. I trailerns främre del har man byggt en simulator där man kan testa på bland annat spelet Euro Simulator 2.

– Trailern är riktigt häftig och har varit väldigt uppskattad när vi varit ute på olika mässor eller stopp under turnén. Något som är extra kul med spelet i simulatorn är att man kan köra med Ahola-brandade ekipage, säger Juuso Savolainen, Marketing Coordinator på Ahola Transport.

Mässor och turné i södra Finland

Ahola Transport  Training Center - insida
Bild från insidan av den specialbyggda trailern. Foto: Ahola Transport

Premiären för trailern var under logistikmässan i Tammerfors i september. Det var en stor succé och här träffade man enligt Juuso framförallt många blivande chaufförer. Man besökte även underleverantörsmässan i Tammerfors.

Under oktober åkte företaget sedan ut på sin On The Road-turné i södra Finland. Med under turnén hade man sitt utbildningscenter, ett nytt Scania-ekipage med bil och släp samt en restaurerad Scania 140 från 1975. Scania 140:an var en av företagets första bilar att köra utomlands och den första som körde till Sverige.

Synts i både tidningar och radio

De tre ekipagen startade den 15 oktober i Åbo och besökte under en veckas tid större truckstops, en grundskola och en militärförläggning. Intresset var inte minst stort när man stannade på ett antal utvalda truckstops för att träffa chaufförer.

Företaget stannade även till vid en grundskola i Hangö för att prata trafiksäkerhet. Besöket var väldigt uppskattat av såväl lärare som elever och uppmärksammades i både lokalpress och nationell radio.

Under stoppet i Hangö träffade man över 300 elever när man delade ut reflexer och visade hur man syns med och utan reflexer. Eleverna fick även möjlighet att ta framtidens chaufförskort och sitta i en av lastbilarna för att se hur svårt det är att se fotgängare.

Scania 140 - Ahola Transport
Ahola Transports snygga Scania 140 från 1975. Foto: Ahola Transport

Träffade blivande chaufförer

Under turnén stannade man även vid en större militärförläggning för att träffa blivande chaufförer som tar lastbilskörkort under sin militärtjänstgöring. Intresset var stort och många uppskattade företagets initiativ.

Konceptet blev en stor succé och det är enligt Juuso redan klart med fler turnéer under 2019 i Finland. Man vill även göra liknande besök i både Sverige och Baltikum. Följ vad som händer på Ahola Transport på aholatransport.com.