Presenteras av Convoy Parts

Hjälper chaufförer att få sin drömlastbil

Scania R580 - Vida
Foto: Convoy Parts
Publicerad 4 juli 2016 | Uppdaterat 5 september 2017

Att köra lastbil är för många chaufförer inte bara ett jobb utan en livsstil. Svenska Convoy Parts hjälper dagligen till med att skapa häftiga lastbilar och är med tusentals följare på sociala nätverk en viktig inspirationskälla för många.

Josef som själv kört lastbil i nästan 10 år har ett stort intresse för lastbilar. Han känner väl igen passionen som många chaufförer har för sin lastbil. Mycket tid och pengar läggs på att få bilen precis som man vill ha den, såväl exteriört som interiört.

Efter många år bakom ratten bestämde sig Josef under 2012 för att starta sitt eget företag inom lastbilstillbehör. Allt började med att han träffade ägaren av norska Hypro som tillverkar exklusiva aluminiumbågar av hög kvalitet för lastbilar, skåpbilar och jeepar. Inte långt därefter var Josef och Convoy Parts generalagent för företaget i Sverige.

Scania R560 - LBC  Logistik
Scania R560 med takbåge, solskärm, stoneguard, supermärke och Hypro frontskydd

Old school är inne

Hypro är Convoy Parts största varumärke där frontskydd, takbågar och frontbågar är några av de mest sålda produkterna. I takt med att nya lastbilsmodeller lanseras växer också sortimentet då de allra flesta produkter är modellspecifika.

Josef förklarar att bågar och liknande produkter är ganska tidslösa men att försäljningen annars styrs mycket av trender som skiftar snabbt. En tydlig trend just nu är retroinspirerade produkter, eller old school som det ofta kallas, med allt från bakelitrattar till bussplysch.

Stort intresse på sociala medier

Intresset för lastbilar, tillbehör och trender visar sig tydligt på sociala medier där Convoy Parts är aktiva. Med tusentals följare på både Facebook och Instagram delar man med sig av inspirerande bilder på bilar med företagets produkter.

– Det märks tydligt att det ger människor inspiration för hur de vill bygga sin lastbil. För när kunder kontaktar oss har de ofta sett en bild på någon av våra profiler eller i en branschtidning, säger Josef.

Många söker inspiration på internet och via sociala medier då man vill skapa något eget och unikt. Och tack vare att Convoy Parts arbetar nära många duktiga påbyggare och verkstäder som använder deras produkter så har de alltid snygga bilder att sprida via sina kanaler för inspiration.

Volvo FH - Närkefrakt
Ljusskylt, solskärm, frontplatta och Hypro frontskydd

Utökar sortimentet

Företaget har nu många intressanta produkter på väg in och planerar att utöka sitt sortiment under året. Man kommer också fortsätta att ta in unika produkter som den efterfrågade Stoneguard. I och med lanseringen av en ny Scania-modell kommer det också hända mycket framöver.

Josef avslutar med ett sista råd till chaufförer eller åkeriägare och det är att beställa i god tid så att påbyggaren har tillbehören på plats när de skall monteras. På convoyparts.se hittar du företagets sortiment. Passa även på att följa Convoy Parts på Facebook och Instagram.