Presenteras av Convoy Club

Lanserar socialt nätverk för lastbilschaufförer

Ska hjälpa chaufförer ge varandra tips och råd på vägen

Convoy Club - community app
Foto: Convoy Club
Publicerad 15 mars 2019

Convoy Club är ett nytt socialt nätverk för lastbilschaufförer som nu öppnar för användare. Målet att skapa ett starkt community av yrkesförare och bakom nätverket står Convoy Parts som säljer lastbilstillbehör och styling.

Appen som lanseras i mars 2019 fungerar som en blandning mellan karttjänst, rekommendationstjänst och chatt för yrkeschaufförer och finns tillgänglig i hela världen. Testpiloter i såväl Sverige som Italien och Nederländerna har använt den sedan årsskiftet och målet är att så många chaufförer som möjligt ska få upp ögonen för den.

– Många har sagt att de letat och längtat efter en sådan här app länge. Visst finns det alternativ på marknaden, men inget som är riktigt bra och Convoy Club bygger på tanken att ingen känner till vägarna lika bra som professionella förare, berättar Josef Gunnarsson, vd på Convoy Parts.

Ett community för chaufförer

Josef har själv jobbat som lastbilschaufför och vet hur det är att vara ständigt på väg. Samtidigt pratar han ofta med andra förare och någonstans bland alla samtal föddes 2018 idén om en app där chaufförer kunde prata med varandra.

Convoy Club - app screenshots
Skärmklipp från appen som visar platser och prestationer. Foto: Convoy Club

– På Convoy Club kan man få tips om bästa rutten, var man kan tvätta sin lastbil, hitta rastplatser, restauranger och liknande. Sedan kan man själv betygsätta sin upplevelse, skriva vad som var bra eller dåligt och på så vis hjälpa kollegan som kommer efter. Ju fler som lämnar bra kommentarer desto mer nytta får alla av appen, förklarar Josef.

I appen kan man söka fram chaufförer man känner och följa deras tips samt chatta med varandra och ställa vidare frågor om ett specifikt inlägg. Ska man exempelvis lasta eller lossa på ett företag för första gången kan man också använda appen för att se om någon kollega gett tips om sådant som öppettider och vilken byggnad man ska till.

Finns för både Android och iOS

Grunden till de flesta av appens funktioner är den kraftfulla filtreringsfunktionen som hjälper en att hitta det man söker via en interaktiv karta. Förutom att chatta, tipsa och bli tipsad om olika platser kan man också låsa upp olika prestationer i appen.

Convoy Club utvecklas ständigt och Josef har redan flera idéer för kommande versioner, till exempel trafikinformation och en lastbilsanpassad gps som han fått från engagerade användare. Ladda ned appen för Android eller iOS redan idag och bli en del av detta spännande nya lastbilscommunity.