Presenteras av Lastbilsprylar

Lastbilsprylar växer och satsar på butik

Allt började med en enkel dekal

Johan Eriksson - Lastbilsprylar
Johan Eriksson på Lastbilsprylar. Foto: Lastbilsprylar
Publicerad 6 mars 2018

Den populära e-handeln startades av lastbilschauffören Johan Eriksson och har ökat snabbt de senaste åren. Sortimentet växer stadigt och nyligen öppnades e-handeln för finska och danska kunder. Nu planerar man även att öppna butik Hudiksvall.

Hela källaren är full med inredning, styling och belysningsprodukter för lastbilar hemma hos familjen Eriksson i Hudiksvall. Johan är själv lastbilschaufför och har ett stort intresse för styling och lastbilstillbehör.

Han hade länge tyckt att styling och andra tillbehör var alldeles för dyra i Sverige. Allt startade när Johan ville ha en “Ställ skorna här”-dekal och inte kunde hitta några till vettiga priser. Han bestämde sig helt enkelt för att trycka upp dekaler själv och sålde de han inte behövde på Facebook.

E-handeln ökar hela tiden

Dekalen finns kvar än idag och har enligt Johan sålt i flera tusen exemplar. Under 2015 startades den första versionen av e-handeln som uppdaterats i omgångar sedan dess, och sortimentet har växt till att bestå av [antal] produkter.

– Vi fortsätter ta in nya produkter och varumärken hela tiden. Jag har idag en person som arbetar enbart med att lägga in nya produkter och vi har produkter på lager som fortfarande väntar på att läggas upp, säger Johan.

Bland de mest populära produkterna finns Poppy-luftfräschare och tillhörande ljus. Nu satsar man även mycket på belysning och har allt från positionsljus till starka LED-ramper i sortimentet. Man arbetar framförallt med Strands produkter.

Satsar på fysisk butik

Johan och Lastbilsprylar har nu växt ur familjens källare och flyttar inom kort in i nya lokaler på Ullsättersvägen i Hudiksvall. Butiken planeras öppna under senare under våren eller sommaren. Samtidigt fortsätter man utveckla e-handeln och sortimentet.

– Tanken är att öppna en butik där chaufförer kan svänga förbi butiken och få med sig produkterna direkt. Målet är på sikt att bli en helhetsleverantör av alla tänkbara tillbehör och stylingprodukter för lastbilar, avslutar Johan.

Under 2017 öppnade man även e-handeln för kunder i Finland och Danmark där både intresset och försäljningen ökar stadigt. Besök www.lastbilsprylar.se för att kolla in sortimentet.