Presenteras av Nokian Tyres

Nokian Tyres lanserar nytt vinterdäck för trailers

Sajpat vinterdäck för nordiska förhållanden

Nokian Hakkapeliitta Truck
Foto: Nokian Tyres
Publicerad 19 oktober 2018 | Uppdaterat 21 oktober 2018

Det är sedan tidigare i år klart med utökad lagstiftning kring vinterdäck för tunga fordon. Nu kompletterar Nokian Tyres sin populära Hakkapeliitta Truck-serien med trailerdäcket Truck T.

Intresset var stort när Nokian Tyres presenterade sina däcknyheter under Elmia Lastbil. Bland de största nyheterna var det nya vinterdäcket för trailers, Nokian Hakkapeliitta Truck T, som gör vinterdäcksfamiljen komplett.

– Vi hade flera nyheter under Elmia men det var helt klart vinterdäcken som fick störst intresse. Många var nyfikna på vårt nya trailerdäck även om det nya vinterdäckskravet börjar gälla först i december nästa år, säger Jimmy Gustavsson produktchef för tunga däck på Nokian Tyres i Sverige.

Nokian Hakkapeliitta Truck T
Nokian Hakkapeliitta Truck T. Foto: Nokian Tyres

För nordiska förhållanden

Våra nordiska vintrar ställer stora krav på däcken. Det gäller inte bara styr- och drivdäck utan även trailerdäck. Och Nokian Hakkapeliitta Truck T är enligt Jimmy ett vinterdäck i absoluta toppklass både när det gäller vintergrepp och slitstyrka.

Truck T är ett riktigt extremdäck för trailers och är perfekt om man vill ha trygga mil på nordiska vägar. När vi sätter namnet Hakkapeliitta på ett däck så ska man veta att det är ett riktigt bra vinterdäck, förklarar Jimmy.

Hakkapeliitta Truck T har M+S och alptoppsmärkning (3PMSF) med en gummiblandning som är anpassad för nordiska vinterförhållanden. Däcket har även fått en sajpning som förbättrar både snögrepp och självrensning. Och behöver man ett riktigt extremt vintergrepp så har Truck T förmärkta platser för dubbar.

Kan användas året runt

Däcket har fått trapetsformade lameller vilket gör att greppet bibehålls även när däcket börjar bli slitet. Detta är möjligt tack vare ett stegvist mönster som slits jämnt och Truck T är anpassat för att kunna användas året runt vid montering på hösten.

Kurvtagnings-egenskaperna är enligt Jimmy dessutom riktigt bra tack vare däckets robusta skuldror. Däcket har dessutom ett lågt rullmotstånd och däckljud vilket gör att komforten bibehålls trots det förbättrade vägegenskaperna.

Nokian Hakkapeliitta Truck-serien innehåller förutom Truck T även Truck D och Truck E för drivdäck samt Truck F2 för styrdäck. På www.nokianheavytyres.se finns mer information om Nokian Hakkapeliitta Truck T samt företagets övriga däck för lastbilar och bussar.