Presenteras av Wipro/Nummi

Nummi lanserar ny undermonterad tippcylinder

Anpassad för kompakta lastbilar och korta släp

Wipro - Cylinder
Foto: Wipro/Nummi
Publicerad 20 januari 2020

Nya tippcylindern SDC från finska NUMMI är både mindre och lättare än tidigare och har tagits fram för korta och kompakta lastbilar och släpvagnar. Cylindern är dessutom kompatibel med företagets appar för fjärrstyrning och tippövervakning.

SDC är en helt ny och uppdaterad modell och ersätter Nummis tidigare cylindrar inom samma segment. Cylindern kan beställas från Q1 2020 i ett brett urval av 30 varianter med olika slaglängder, stegantal och diametrar, samt en tippvikt från 13–22 ton.  

– Det här är ett led i vårt arbete med att lansera vårt utbud av tippcylindrar till en bredare marknad. Vi kör de sista testerna nu och många kunder står redan på kö för att få testa SDC live, berättar Jarmo Leppänen, försäljnings- och marknadsföringsdirektör på Wipro Infrastructure Engineering som äger Nummi-varumärket.

Hållbar kvalitetscylinder
Cylindern har tagit ungefär två år att utveckla och kan användas till allt från korta två- och treaxlade släpvagnar till lastbilsflak. Den sparar vikt och utrymme samtidigt som den fortfarande utlovar Nummi-kvalitet med förkromade rör och bronsstyrringar som standard.

– SDC har testats för 10 års användning i Nordens krävande klimat. Det är en hållbar produkt, slittålig och enkel att underhålla. Cylindern är dessutom lätt att reparera och därmed blir det inte så mycket slit och släng, berättar Jarmo.

Integrerad begränsare
Den nya tippcylindern har en integrerad begränsare som även den är lätt att montera och underhålla då den monteras enbart på lyftenheten. Det finns möjlighet att välja en pneumatisk, hydraulisk eller elektrisk begränsare beroende på slutkundens behov. Den elektroniska begränsaren har en induktiv givare som sensor. 

–  För släp används det mest hydrauliska begränsare, men pneumatisk är ett billigare och ändå användbart alternativ. Elektrisk begränsare är det nya som kommer mer och mer och är enkel att koppla in i befintligt styrsystem, förklarar Jarmo.

Den hydrauliska begränsaren har en helt ny ventil som även den är betydligt mindre än tidigare. 

SDC är dessutom kompatibel med appen Nummi BT-Control som ersätter radiostyrning när chauffören exempelvis behöver stå vid släpvagn vid tippning. Cylindern kan också användas tillsammans med det elektroniska tippövervakningssystemet IRMA.

Tippcylindern lanseras först här i Norden men man kommer enligt Jarmo att lansera den globalt under 2020. På nummi.fi finns mer information om nya SDC, apparna och företagets övriga cylindersortiment.