Presenteras av Swelash

Ny nätbutik specialiserad på lastsäkring och lyftutrustning

Swelash - Lastsäkring
Foto: Swelash
Publicerad 29 mars 2017 | Uppdaterat 16 augusti 2017

Idag blir e-handeln allt populärare medan vissa områden som exempelvis transportbranschen har hamnat på efterkälken. För att möta detta startade Swelash sin webbshop i 1 juli 2016, helt specialiserad på lastsäkring och lyftutrustning.

Swelash grundare Tony Ekstrand hade arbetat med lastsäkring och lyftutrustning i snart 20 års tid och genom åren lärt känna ett gediget nätverk av leverantörer. I en konventionell bransch där allt görs som man alltid har gjort kände han att det saknades en e-handel som specialiserade sig på just lastsäkring och lyftutrustning. Idag samarbetar han med några av de största producenterna i Europa och kan tillgodose det mesta som marknaden efterfrågar.

– En e-handel i sig är inget nytt mer än att jag öppnat det för en ny bransch. Lite beroende på efterfrågan från kunder har jag även breddat sortimentet, säger Tony.

Ett nischat utbud

Swelash - Lyftutrustning
Foto: Swelash

Dagens aktörer som fokuserar på lastsäkring och lyftprodukter erbjuder oftast inte möjlighet till e-handel utan besökaren måste man ansöka om konto för att få handla. Men Swelash ville att det skulle vara enkelt för kunderna att handla och att priserna skulle vara tydliga.

– Vi börjar också få en hel del förfrågningar kring kundanpassningar och framöver är planen att kunder ska kunna komponera ihop sina egna lösningar. Det kan vara spännband i olika längder eller bredd med olika val av krok eller text på bandet, säger Tony.

Fördelaktiga paketerbjudanden

Idag erbjuder Swelash även lite olika paketerbjudanden som innehåller produkter som man vanligtvis köper tillsammans. Som ett paket, kan Swelash erbjuda samtliga produkter till ett bättre pris.

– När man exempelvis ska transportera stora maskiner använder man ofta fyra kättingar och fyra spännare. Istället för att köpa dem för sig har vi satt ihop dem i ett fördelaktigt paketerbjudande, avslutar Tony.

Idag exporterar Swelash även produkter till nordiska länder. På webbshoppen swelash.se kan man enkelt gå in och beställa produkter för lastsäkring och lyftutrustning.