Presenteras av Ahola Transport

Satsar på digital logistik och avancerat servicecenter

Styr 400 fordon i hela Norden och Baltikum

Ahola Transport - servicecenter
Bild från Ahola Transports moderna transportledningscenter. Foto: Ahola Transport
Publicerad 22 mars 2018

Finska Ahola Transport har alltid legat långt framme inom digital logistik och under 2017 tog man nästa steg när deras högteknologiska servicecenter togs i bruk. Härifrån styrs idag hela transportföretagets fordonsflotta.

Digitalisering av logistikflöden har varit något som Ahola Transport satsat på under många år. Öppnandet av det toppmoderna transportledningscentret vid huvudkontoret i Karleby är därför en milstolpe för det finska transportföretaget.

Styr hela fordonsflottan

I servicecentret samlas idag runt 60 personer inom allt från transportplanering till försäljning och kundservice. Tillsammans dirigerar man hela fordonsflottan med omkring 400 fordon i Norden, Baltikum och CEE-länderna. Det gör att man hela tiden kan se var alla bilar befinner sig.

Varje medarbetare i servicecentret har en egen skärm men kan också få all nödvändig information via stora skärmar på väggarna. Här visas kartor och mängder med data visualiseras i realtid för att man ska kunna arbeta så effektivt som möjligt. Detta har medfört betydligt effektivare teamarbete.

Förnyar traditionell logistik

Hans Ahola - Ahola Transport
Hans Ahola. Foto: Ahola Transport

Satsningen på servicecentret ligger i linje med Ahola Transports strategi för att ligga i framkant inom digitala lösningar för logistiken. Målet är att ge bättre kundservice samt effektiva och högkvalitativa transporter med fokus på miljön.

– Vi vill fortsätta att vara med och förnya den traditionella logistiken. Det gör vi med behovsstyrda kundkoncept och teknologi som understöder den dynamiska resurshanteringen, säger Hans Ahola, vd på Ahola Transport.

Satsningarna på digital logistik gör också att man kan erbjuda sina kunder smarta lösningar så som webbtjänsten AT-Live. Som kund till transportföretaget får man med tjänsten tillgång till leveransuppföljning i realtid via e-post eller sms.

Ahola Transport stannar inte där utan fortsätter sin digitalisering av logistiken. Man satsar även mycket på utveckling av fordonsflottan och skrev bland annat nyligen avtal med Scania kring platooning. På www.aholatransport.com finns mer information om företaget och deras transporttjänster.