Scania öppnar testcenter för motorer i Brasilien

Scania testlab Brasilien
Foto: Scania
Publicerad 13 maj 2016 | Uppdaterat 16 augusti 2017

I brasilianska Sao Bernardo do Campo öppnas nu ett nytt testlaboratorium. Den nya anläggningen kommer att användas till att testa och utveckla företagets motorer.

Marknadens efterfrågan på motorprover är stort, vilket Scania kan tillgodose samtidigt som man genererar intäkter till företaget. Scania, som är drivande inom produktutveckling, vill genom den nya anläggningen stärka sin position på marknaden som ett ledande företag inom områdena teknik och innovation.

Per-Olov Svedlund, VD för Scania i Latinamerika, menar att detta är ett viktigt steg i att skapa ett hållbart transportsystem och visa engagemang för landet. Den nya satsningen i Brasilien ger även företaget en möjlighet att växa globalt och driva på en snabbare utveckling.

Två motorer kan testas och övervakas samtidigt i den nya anläggningen. Via fjärrfunktioner kommer resultatet att kunna avläsas från Sverige och användas som utgångspunkt för Scanias nya motorkonstruktioner. Anläggningen kommer även att fungera som ett stöd för Scanias produktionssystem och utveckling för nya produkter.

Annons
Annons