Presenteras av RG Hyr

Stort intresse för framkörning av hyrlastbilar

RG Hyr gör det enkelt för hyrkunder

Publicerad 4 november 2019

Uthyrningen av tunga fordon och släp ökar stadigt då allt fler enligt Johan Åberg på RG Hyr inser fördelarna med uthyrning. Samtidigt sticker uthyrningsföretaget ut i branschen genom att erbjuda framkörning.

Biluthyrningsbranschen växer i stort och inom tunga fordon så är utvecklingen extra stark enligt Johan Åberg, som är en av grundarna av uthyrningsföretaget RG Hyr. Framförallt på kylfordon som i regel kan vara svåra att få tag på för kortare hyresperioder.

– Allt fler börjar se fördelarna med att hyra istället för att äga, speciellt vid tillfälliga uppdrag och ordertoppar. Sen är det även många som hyr in fordon när man kört sönder något, förklarar Johan Åberg.

Framkörning över hela landet

RG Hyr har fordon positionerade runt om i landet och tack vare sitt koncept med hämtning och lämning kan man hjälpa kunder var de än befinner sig. Konceptet har varit en stor succé och allt fler väljer till den tjänsten.

– Vi levererar då fordonet på utsatt tid och plats. Allt för att hyrestagarens verksamhet skall påverkas så lite som möjligt, berättar Johan Åberg.

Intresset på marknaden är stort och responsen har varit väldigt positiv enligt Johan och berättar att man har tecknat ett flertal rikstäckande avtal med stora vagnparksägare.

Allt från dragbilar till trailerlinkar

Fordonsflottan består av allt från transportbilar och mindre skåpbilar till fjärrbilar och dragbilar. Då företaget har mångårig erfarenhet från åkerinäringen försöker de även erbjuda fordon som normalt sett kan vara svåra att få tag i, såsom korridorbilar, dubbelplansläp, citytrailers och låga fjärrbilar med kyl/frys.

– Vi har ett brett sortiment av lastbilar och något många kunder uppskattar är att vi valt att hålla fordonen ologgade eller med en mycket diskret profilering. Få kunder vill att det skall stå ”Hyrbil” över hela sidan, säger Johan.

Fordonsparken är modern och uppdateras enligt Johan hela tiden. Samtidigt finns möjligheten att hyra vissa äldre fordon till ett lägre pris. På rghyr.se finns mer information om företaget, vilka fordon som erbjuds samt prisuppgifter.