Hem Taggar Actros

Tagg: Actros

152 ton tunga transformatorer med Mercedes-Benz Actros

Jinerts tunga division tog sig an uppgiften

Publicerad 30 september 2019

När Stockholms stad köpte in nya 152 ton tunga transformatorer från Italien fick Jinerts tunga division uppgiften att frakta dessa den sista etappen från Gröndal till Bredäng.

Specialtransporten gjordes med en fyraxlad Mercedes-Benz Actros med 630 hästkrafter med turboretarderkoppling och stort kylparti. Ekipaget är godkänt för att 250 ton totaltvikt vid 12 procents lutning och 500 ton vid 1 procent. Kolla in videon ovan med från transporten och läs mer via länken.

Annons
Annons

Mercedes-Benz visar upp nya Actros och Arocs

Ger sig ut på roadshow runt om i Sverige

Mercedes-Benz Actros och Arocs 2019
Foto: Mercedes-Benz
Publicerad 15 augusti 2019

För att visa upp nya Actros och Arocs ger sig Mercedes-Benz nu ut på en roadshow i Sverige. Bland nyheterna i de nya bilarna finns bland annat Mirrorcam som ersätter traditionella backspeglar.

Nya Multimedia Cockpit ger dessutom en helt ny typ av instrumentering. Första stoppet för roadshowen är Mittia Skogstransport i Ljusdal den 16 och 17 augusti. Se hela schemat via länken nedan.

Annons
Annons

Karlsson köper in 27 nya Mercedes Actros

Italienspecialister förnyar fordonsflottan

Mercedes - Karlsson
Foto: Mercedes-Benz
Publicerad 17 juni 2019

På Mercedes blogg har man intervjuat Bertil Karlsson på Karlsson Transport & Spedition som är ledande i Norden på vägtransporter mellan Sverige och Italien.

Lagom till sitt 50-årsjubileum köpte företaget in 27 nya Mercedes Actros. Totalt består fordonsflottan av 45 egna bilar. Läs hela reportaget där man pratar om företaget, historien bakom samt varför varför man nu går all-in på Mercedes.

Annons
Annons

Ballingslöv sparar bränsle med Mercedes-Benz Actros

Minskat bränsleförbrukning med 15 procent

Mercedes-Benz Actros - Ballingslöv
Foto: Mercedes-Benz
Publicerad 13 maj 2019

Mercedes-Benz publicerade nyligen ett reportage med Ballingslöv som för ett par år sedan köpte in sina första Mercedes-Benz Actros.

Efter bränslebesparing på omkring 15 procent så har man sedan dess valt att köpa in fler Actros. Läs hela reportaget och där företaget berättar mer.

Annons
Annons

Mercedes-Benz smygvisar nya Actros på svenska vägar

Visas på flera platser under maj

Nya Mercedes Actros 2019
Publicerad 6 maj 2019

Mercedes-Benz är just nu ute på en smygvisning av nya Actros. Det är en liten förhandsvisning inför höstens stora Roadshow.

I helgen visades den upp på Märsta Förenades event Barnens dag. Och under veckan visas den upp på Veho Bil i Karlstad den 7 maj, Veho Bil i Västerås den 8 maj och Hedin Bil i Uppsala den 9 maj.

Annons
Annons

Världspremiär för nya Mercedes-Benz Actros i Berlin

Innehåller mer än 60 innovationer

Publicerad 7 september 2018

Nya Actros från Mercedes-Benz premiärvisades den 5 september i Berlin lagom till IAA-mässan i Hannover 20-27 september. Den nya generationen har fullt med nyheter och är den första semi-självkörande lastbilen i serietillverkning.

Mercedes flaggskepp som sålts i 1,2 miljoner exemplar sedan 1996 har fått en rejäl uppdatering som innehåller mer än 60 olika innovationer. Något som enligt Mercedes själva tar framtidens lastbil till dagens vägar. Här kommer en sammanfattning av uppdateringarna samt ett litet bildgalleri.

Annons
Annons