Hem Taggar Bränslecell

Tagg: bränslecell

Svenska PowerCell med i EU-projekt för tunga lastbilar

För elektrifiering med bränslecellsteknik

PowerCell - H2Haul
Foto: PowerCell
Publicerad 3 oktober 2019

PowerCell kommer att delta i EU-projektet H2Haul som kommer att pågå under fem år där olika typer av tunga lastbilar kommer att elektrifieras med bränsleceller och vätgas.

Fordonen i projektet kommer att användas i dagliga transporter av stora logistik- och detaljhandelsföretag i fälttester i flera länder runt om i Europa.

Annons
Annons

Scania och norska Asko intressant samarbete

Pilotprojekt med bränslecell-lastbilar

Asko - vätgas
Foto: Norgesgruppen
Publicerad 8 januari 2018

Den norska dagligvarujätten Asko öppnar som ett steg i sin satsning mot att bli klimatneutrala på en produktionsanläggning för vätgas.

Man har även skrivit kontrakt på fyra lastbilar från Scania på 26 ton som ska bli en pilotflotta för Asko. Lastbilarna kommer att levereras under hösten 2018.

via Trailer.se
Annons
Annons

Toyota testar bränslecellslastbil i Los Angeles

Planerar för en flotta med emmisionsfria tunga lastbilar

Toyota Project Portal
Foto: Toyota
Publicerad 19 oktober 2017

Toyotas vätgasdrivna bränslecellslastbil kör gods från Port of Los Angeles och Long Beach till lager och terminaler i omgivningen med en aktionsradie på i snitt 32 mil.

Företaget är dock inte först på marknaden och det finns ett flertal andra konkurrenter. Ett av dessa är Nikola Motor Company som enligt företaget kommer att ha en lastbil med en aktionsradie på 193 mil vid den planerade lanseringen 2020.

via NyTeknik
Annons
Annons