Hem Taggar DAF CF Electric

Tagg: DAF CF Electric

DAF Trucks introducerar CF Electric med 6×2 chassi

Prisad för sin effektivitet

DAF - CF - Electric - 6x2
Foto: DAF
Publicerad 28 november 2019

Nyligen introducerades DAF CF Electric med 6×2 chassi. Lastbilen är utrustad med en VDL E-Power-drivlina och de första testfordonen planeras att rulla ut vid årsskiftet i Nederländerna.

Lastbilens elektriska drivlina ger 210 kilowatt och ett vridmoment på 2000 newtonmeter. På endast 30 minuter kan även batteriets kapacitet laddas upp till 80 procent. DAF CF Electric tilldelades tidigare i år priset “Green Truck Award” för sin effektivitet och praktiska användbarhet.

Annons
Annons

Tyska Contargo köper in två DAF CF Electric

För fälttest med containertransporter

DAF CF Electric - Contargo
Från vänster: Richard Zink (Director Marketing & Sales of DAF Trucks), Michael Viefers, (Styrelseledamot Rhenus), Martina Klassen (chaufför) och Hendrik Wüst (Traffic and Transport Minister)
Publicerad 9 maj 2019

Contargo som är ett bolag inom Rhenus Logistics har fått leverans av två DAF CF Electric 4×2. Bilarna kommer att delta i ett omfattande fälttest och användas för containertransporter.

DAF CF Electric har en elmotor på 210 kW och har en batterikapacitet på 170 kWh. Det ger en räckvidd på omkring 100 kilometer beroende på vikt och stöder snabbladdning på 30 minuter, eller full laddning på 1,5 timme.

Annons
Annons

DAF inleder nytt test med el-lastbilar i Nederländerna

Hjälper Albert Heijn som driver över 1000 stormarknader

DAF - Albert Heijn
Foto: DAF
Publicerad 25 februari 2019

DAF har precis överlämnat de första el-lastbilarna till transportföretagen Simon Loos och Peter Appel Transport som kör leveranser till den nederländska stormarknadsjätten Albert Heijn.

I testet ingår tre DAF CF Electric, två DAF CF Hybrid och snabbladdningsinfrastruktur från VDL. CF Electric har en räckvidd på 10 mil medan DAF CF kombinerar den senaste dieseltekniken med eldrift i stadsmiljö och en räckvidd på 5 mil.

Annons
Annons

DAF levererar sin första el-lastbil

Startskottet för en rad fälttester

DAF CF Electric - Jumbo
Foto: DAF Trucks
Publicerad 20 december 2018

DAF har precis levererat sin första el-lastbil till kund vilket märker startskottet för en rad fälttester. Lastbilen är en DAF CF Electric och går till den nederländska butikskedjan Jumbo.

DAF CF Electric har utvecklats i samarbete med VDL och är en dragbil utvecklad för transporter i stadsområden. Lastbilen har en elmotor på 210 kW och vridmoment på 2000 Nm. Batteriet är på 170 kW och har en räckvidd på 100 km.

Annons
Annons