Hem Taggar DAF XF

Tagg: DAF XF

DAF XF 530 Super Space Cab till Inge Mattssons Åkeri

Snygg fjärrbil med extra allt

DAF XF - Inge Mattssons Åkeri
Foto: DAF Sverige
Publicerad 20 september 2019

Tidigare i somras fick Inge Mattssons Åkeri leverans av en riktigt snyggt stylad DAF XF 530 med Super Space Cab. Lastbilen har under sommaren och hösten vunnit en rad priser under bland annat Skåne Truckshow.

Däribland för bästa DAF och andrapris i klassen fjärrbilar 2017-2020. JPGS Kaross har byggt ett extremt skåp 3,38 m i inlastningshöjd på vänster sida och 4,48 i totalhöjd. Sedan har danska FI-Buur design klätt in hytten i tvåtonsläder och massa dioder.

Sist men inte minst så har Sunnerbo Lack & Industri stått för det snygga lackarbetet. Nordic Truckcenter i Markaryd har monterat och kopplat in all övrig utrustning och byggt om diverse olika tillbehör för allt ska passa ihop.

Annons
Annons

Nu har DAF levererat 100 000 nya CF och XF

Rekord för senaste generationen

DAF - 100 000- 2019
Foto: DAF Trucks
Publicerad 2 september 2019

Den 30 augusti uppnådde DAF en stor milstolpe då företaget levererade den 100 000:e lastbilen av den senaste generationens DAF CF och XF.

Det är rekordsnabbt för DAF då de första lastbilarna av den senaste generationen producerades så sent som i juli 2017. Rekordlastbilen levererades till belgiska Groep Gheys i Mol, Belgien.

Annons
Annons

DAF fortsätter utmana med initiativet Bränslekampen

Har hittills kört ett tiotal dueller

DAF - Bränslekampen
Publicerad 25 juni 2019

Under ett antal månader har Nordic Truckcenter som är generalagent i Sverige, Norge och Finland lånat ut en DAF XF till ett tiotal åkerier runt om i Sverige. Konceptet kallas Bränslekampen.

Enligt företaget har DAF gått segrande ut i samtliga dueller med en genomsnittlig bränslebesparing på 10 procent. Inför duellerna coachas chaufförerna av professionella förarcoacher och efter varje duell skapas en körrapport och resultatet utvärderas.

Annons
Annons

Nordic Truck Center utmanar till dueller i Bränslekampen

Erbjuder åkerier skarp test av en DAF XF

DAF - Bränslekampen
Foto: Nordic Truck Center
Publicerad 25 mars 2019

Bränslekampen är ett initiativ från Nordic Truck Center där man låter åkerier runt om i Sverige testa en DAF XF mot någon av sina ordinarie bilar.

I duellen väljs en liknande referensbil ut i fordonsflottan som DAF-lastbilen ska tävla mot och sedan genomförs ett två veckors test med stöd från professionella förarcoacher.

Annons
Annons

DAF XF 530 FT till Nordisk Transport i Markaryd

Fullutrustad och snyggt stylad med Super Space Cab

DAF XF - Nordisk Transport
Foto: Nordic Truckcenter
Publicerad 13 februari 2019

Nordisk Transport i Markaryd kör flygfrakt mellan Sturup/Kastrup och Schiphol utanför Amsterdam. Det här blir den fjärde bilen som kommer att rulla dygnet runt, 365 dagar om året.

Fordon: Fullutrustad DAF XF 530 FT med Super Space Cab
Köpare: Nordisk Transport i Markaryd
Säljare: Nordic Truckcenter Markaryd
Utrustning: Komplett paket med rostfria bågar, LED-lampor, blixtljus och extraljus från Lightfix. Lastbilen är även utrustad med Alcoa-aluminiumfälgar, nightcooler och tvåfärgad exklusiv läderinredning.

Annons
Annons

Levererat: DAF XF 530 till Lavins Åkeri i Vittsjö

Fullutrustad XF 530 med Super Space Cab

DAF XF 530 - Lavins Åkeri
Foto: Nordic Truckcenter Markaryd
Publicerad 11 februari 2019

Lavins Åkeri i Vittsjö fick hämtade i förra veckan ut sitt senaste tillskott till fordonsflottan. Lastbilen är en DAF XF 530 FAS Super Space Cab med MX-13 motorn på 530 hästkrafter och TraXon-automatlåda.

Skåpet som har öppningsbar vänstersida, Z-lift och VBG-drag har levererats av JPGS Kaross. Lackeringsarbetet har utförts av Sunnerbo Lack & Industri. Lastbilen levererades av Nordic Truckcenter Markaryd och är den sjunde DAF:en av företagets nio bilar.

Köpare: Lavins Åkeri
Säljare: Nordic Truckcenter Markaryd
Påbyggnation: JPGS Kaross
Lackering: Sunnerbo Lack & Industri

Annons
Annons

Levererat: DAF XF till Roland Eliassons Åkeri i Mölndal

Kranbil med rejäl Palfinger som når hela 32 meter

DAF XF - Roland Eliassons Åkeri
Foto: DAF Sverige
Publicerad 21 december 2018

Mölndalsföretaget Roland Eliassons Åkeri fick nyligen leverans av en ny kranbil. Det anrika åkeriet utför framförallt kranbilstransporter i Göteborgsområdet, men har också en del internationella uppdrag. Första turen för den här DAF XF:en går till Storbritannien.

Modell: DAF XF 510 SC FAD
Kran: Palfinger 65002 med 125 T Jibb som når hela 32 meter
Säljare: Nordic Truckcenter
Köpare: Roland Eliassons Åkeri AB i Mölndal

Annons
Annons

Stororder för DAF till Girteka Logistics

Beställer 1500 DAF XF-dragbilar

DAF XF - Girteka Logistics
Foto: DAF
Publicerad 28 november 2018

Det står nu klart att Girteka beställer ytterligare 1500 dragbilar från DAF. Transportföretaget har idag över 5 600 lastbilar, 5 800 släpvagnar och mer än 13 000 anställda.

Bilarna som beställts får motorn på 12,9 liter med 480 hästkrafter och DAFs TraXon-automatväxellådan. Och bilarna utrustas även den senaste tekniken med bland annat Predictive Cruise Control och Predictive Shifting.

Annons
Annons

En närmare koll på Flying Swede från DAF

Jubileumsbil med skönt retrostuk

DAF - Flying Swede
Publicerad 16 oktober 2018

Flying Swede är ett unikt jubileumsprojekt som engagerat många under året. Och under Elmia Lastbil fick den snyggt retrostylade DAF:en nya ägare.

Projektet började under våren 2018 och har varit ett samarbete mellan ett flertal partners med målet att skapa en unik jubileumsbil för DAFs 90-årsdag och lanseringen av TRP i Sverige. Det har även varit tusentals följare i sociala medier som varit med under designprocessen.

Flying Swede har bland annat fått lackerade fälgar, specialbyggt avgassystem av SVETSAB samt lampor och tillbehör från TRP. Bilen levererades under Elmia Lastbil till de nya ägarna Carlstedts Entreprenad. Här är en liten specifikation av bilen:

Fordon: DAF XF 510 FTT
Återförsäljare: Nordic Truckcenter
Påbyggare: SVETSAB
Lack: Lacktyl
Design: Joma Reklam
Tillbehör: TRP
Köpare: Carlstedts Entreprenad

Annons
Annons

Girteka Logistics beställer 500 DAF XF

Ska trafikera företagets internationella verksamhet

Girteka Logistics - DAF XF
Foto: DAF Sverige
Publicerad 14 juni 2018

Girteka Logistics har idag över 4400 lastbilar och 4700 släp. Nu beställer man 500 nya DAF XF.

Majoriteten av lastbilarna kommer att levereras mellan juli och oktober 2018. DAF XF utsågs nyligen till årets lastbil 2018 i Polen av den välkända tidningen Polski Trakers.

Annons
Annons