Hem Taggar DAF

Tagg: DAF

DAF inför varningssystemet City Turn Assist

Ökar säkerheten i stadsmiljö

DAF - City - Turn - Assist
Foto: DAF
Publicerad 19 december 2019

DAF inför nu varningssystemet City Turn Assist som ett fabriksalternativ på 4×2 och 6×2-dragbilar. Varnaren ska öka säkerheten för sårbara trafikanter vid distributionsarbete i stadsmiljö.

Föraren ser varningssignalen från en LED-skärm på passagerarsidan och varnar om när allt ifrån bilar till cyklister befinner sig i döda vinkeln. Systemet kan även upptäcka trafikanter i närliggande körfält vid körfältsbyte i högre hastigheter.

Annons
Annons

DAF besöker Sydafrika och företaget med udda turer

Mer än bara utmanande vägar

Publicerad 12 december 2019

Likt de flesta åkerierna är inte den ena dagen den andra lik. Det gäller i synnerhet Orlens Transport i Sydafrika där i huvudsak körplanering kan vara helt avgörande.

DAF har följt med företaget och dess ägare Sastri som bland annat berättar om vad för typ av hinder man som chaufför kan stöta på. Sastri berättar även sin egna historia och om hur det är att driva företaget tillsammans med familjen.

Annons
Annons

Filvarningssystem varnar om lastbilen driver ur körfältet

System från DAF uppmärksammar föraren

Publicerad 20 november 2019

DAF Lane Departure Warning System är ett säkerhetssystem från DAF som upptäcker om lastbilen är på väg att driva utanför körfältet och uppmärksammar då föraren med ljudsignaler.

Säkerhetssystemet består av kamerasensorer som skannar av vägen och som med ett distinkt varningsljud uppmärksammar föraren om att korrigera styrningen. När föraren sedan väljer att byta fil känner systemet automatiskt av manövern och varningen upphävs.

Annons
Annons

DAF-museet i nederländska Eindhoven öppnar på nytt

Är ett av regionens mest populära

DAF - Museeum
Foto: DAF
Publicerad 18 november 2019

Nyligen genomfördes nyöppningen av DAF-museet i nederländska Eindhoven som under de senaste 18 månaderna genomgått ett omfattande renoverings- och moderniseringsarbete.

Den officiella öppningen hölls av Professor Pieter van Vollenhoven, medlem i den nederländska kungafamiljen, som alltid haft starka band till DAF. Museet har cirka 60 000 besökare varje år och är ett av de mer populära i regionen.

Annons
Annons

DAF XF 530 Super Space Cab till Inge Mattssons Åkeri

Snygg fjärrbil med extra allt

DAF XF - Inge Mattssons Åkeri
Foto: DAF Sverige
Publicerad 20 september 2019

Tidigare i somras fick Inge Mattssons Åkeri leverans av en riktigt snyggt stylad DAF XF 530 med Super Space Cab. Lastbilen har under sommaren och hösten vunnit en rad priser under bland annat Skåne Truckshow.

Däribland för bästa DAF och andrapris i klassen fjärrbilar 2017-2020. JPGS Kaross har byggt ett extremt skåp 3,38 m i inlastningshöjd på vänster sida och 4,48 i totalhöjd. Sedan har danska FI-Buur design klätt in hytten i tvåtonsläder och massa dioder.

Sist men inte minst så har Sunnerbo Lack & Industri stått för det snygga lackarbetet. Nordic Truckcenter i Markaryd har monterat och kopplat in all övrig utrustning och byggt om diverse olika tillbehör för allt ska passa ihop.

Annons
Annons

Nu har DAF levererat 100 000 nya CF och XF

Rekord för senaste generationen

DAF - 100 000- 2019
Foto: DAF Trucks
Publicerad 2 september 2019

Den 30 augusti uppnådde DAF en stor milstolpe då företaget levererade den 100 000:e lastbilen av den senaste generationens DAF CF och XF.

Det är rekordsnabbt för DAF då de första lastbilarna av den senaste generationen producerades så sent som i juli 2017. Rekordlastbilen levererades till belgiska Groep Gheys i Mol, Belgien.

Annons
Annons

Nordic Truckcenter flyttar huvudkontor till Malmö

Öppnar nordiskt huvudkontor

Publicerad 4 juli 2019

Nordic Truckcenter som är generalagent för DAF i Sverige, Norge och Finland satsar på att skapa en nordisk koncern. Som ett led i det flyttas nu det svenska huvudkontoret från Markaryd till Malmö.

Tidigare har ekonomi och administration funnits utspridda i de olika länderna men nu samlas allt i Malmö. Verksamheten i Markaryd kommer dock att finnas kvar där koncernens utrustningsverkstad kommer att utökas ytterligare.

Annons
Annons

DAF fortsätter utmana med initiativet Bränslekampen

Har hittills kört ett tiotal dueller

DAF - Bränslekampen
Publicerad 25 juni 2019

Under ett antal månader har Nordic Truckcenter som är generalagent i Sverige, Norge och Finland lånat ut en DAF XF till ett tiotal åkerier runt om i Sverige. Konceptet kallas Bränslekampen.

Enligt företaget har DAF gått segrande ut i samtliga dueller med en genomsnittlig bränslebesparing på 10 procent. Inför duellerna coachas chaufförerna av professionella förarcoacher och efter varje duell skapas en körrapport och resultatet utvärderas.

Annons
Annons

DAF startar förartävlingen DAF Driver Challenge

Internationell tävling i 28 länder

Publicerad 23 maj 2019

Nu drar DAF igång DAF Driver Challenge som ska kora den bästa chauffören i 28 länder och sedan också Europas bästa. Den svenska finalen kommer att hållas på Trucking Festival i augusti.

Tävlingen avslutas sedan med en stor final på Goodyears testbana i Luxemburg i september där “International DAF Driver Champion” koras. Anmälan sker via DAF-återförsäljare eller via länken nedan, och det spelar ingen roll vilket lastbilsmärke man normalt kör.

Annons
Annons

Tyska Contargo köper in två DAF CF Electric

För fälttest med containertransporter

DAF CF Electric - Contargo
Från vänster: Richard Zink (Director Marketing & Sales of DAF Trucks), Michael Viefers, (Styrelseledamot Rhenus), Martina Klassen (chaufför) och Hendrik Wüst (Traffic and Transport Minister)
Publicerad 9 maj 2019

Contargo som är ett bolag inom Rhenus Logistics har fått leverans av två DAF CF Electric 4×2. Bilarna kommer att delta i ett omfattande fälttest och användas för containertransporter.

DAF CF Electric har en elmotor på 210 kW och har en batterikapacitet på 170 kWh. Det ger en räckvidd på omkring 100 kilometer beroende på vikt och stöder snabbladdning på 30 minuter, eller full laddning på 1,5 timme.

Annons
Annons