Hem Taggar Förvärv

Tagg: förvärv

Nordic Truckcenter förvärvar IVECOs Malmöverksamhet

Planerar att utveckla anläggningen

Nordic Truckcenter - Iveco
fv. Håkan Jönsson, Mattias Nilsson och Anders Nilsson. Foto: Nordic Truckcenter
Publicerad 9 oktober 2019

Den 8 oktober stod det klart att Nordic Truckcenter breddar sin produktportfölj ytterligare genom köpet av IVECOs verksamhet i Malmö.

Samarbetet startar den 1 november och gäller hela IVECOs modellprogram från transportbilar upp till tunga lastbilar. Nordic Truckcenter planerar att utveckla verksamheten ytterligare och 20 nya arbetstillfällen öppnas direkt från start.

Annons
Annons

Vehco förvärvar polska frameLOGIC

Stärker sin position ytterligare i Europa

Vehco - frameLOGIC
Foto: Vehco
Publicerad 3 september 2019

FMS-leverantören Vehco fortsätter sin tillväxtstrategi och offentliggjorde den 2 september att man förvärvar polska frameLOGIC.

Det gör att Vehco stärker sin position i Polen betydligt. Företaget är den ledande leverantören av molnbaserade lösningar för fleet management, transport management och mobile workforce management i landet.

Annons
Annons

Lindströms Transport förvärvar Kiruna Bilfrakt

Stärker sin position i Norrbotten

Lindströms Transport - Kiruna Bilfrakt
f.v. Arne Lindgren VD på Kiruna Bilfrakt och Andreas Lindström, VD och en av ägarna av Lindströms Transport. Foto: Lindströms Transport
Publicerad 10 maj 2019

Lindströms Transport som blev utsedda till årets tillväxtföretag 2018 i Luleå fortsätter sin tillväxtresa i och med förvärvet av Kiruna Bilfrakt.

Affären offentliggjordes i slutet på april och gör att Lindströms Transport stärker sin position inom godstransporter i Norrbotten. Kiruna Bilfrakt har uppdrag för bland annat Postnord, Martin & Servera och HRS Miljö.

Företaget söker samtidigt chaufförer till verksamheten i Gällivare.

Annons
Annons

VBG förvärvar BPW:s dragstångsverksamhet

Stärker erbjudandet för europeiska kunder

Publicerad 18 mars 2019

Avtalet med BPW-Hungaria blev klart den 15 mars och omfattar företagets dragstångsverksamhet. Köpeskillingen uppgick till 2,4 miljoner euro.

Förvärvet görs enligt Anders Erkén som är divisionschef på VBG Truck & Equipment för att komplettera det nuvarande produktsortimentet och stärka erbjudandet för europeiska kunder.

Annons
Annons

Vehco förvärvar finska systemleverantören Paetronics

Fortsätter förvärva och stärker sin nordiska position

Vehco - Paetronics
Foto: Vehco
Publicerad 21 januari 2019

Vehco fortsätter sin tillväxtstrategi och följer upp förra årets förvärv av holländska Groeneveld ICT. Paetronics är Finlands ledande fleet management-leverantör.

Det Helsingfors-baserade företaget har idag 350 kunder och kommer integreras i varumärket Vehco. Bland Paetronics finns europeiska transportföretag, körskolor samt post- och polisavdelningar.

Annons
Annons

CMT stärker sin position genom förvärvet av Parator

Har flera intressanta utvecklingsprojekt på gång

CMT - Parator - släp
Foto: CMT
Publicerad 17 december 2018 | Uppdaterat 18 december 2018

Förvärvet blev officiellt under Elmia Lastbil i augusti men företagen har arbetat tätt med olika projekt i flera år. Nu bildar man en stark aktör på den nordiska marknaden inom för både flak och släp med gemensam utveckling.

CMT har under många år varit en av Nordens ledande tillverkare av flak för framförallt entreprenad med sina populära lastväxlarflak. I somras förvärvades svenska Parator som är ledande inom utveckling av släp och andra efterfordon.

Annons
Annons

Hiabs förvärv av krantillverkaren Effer är nu klart

Blir en del av Hiab från november

Hiab+Effer
Publicerad 7 november 2018

Storaffären offentliggjordes den 31 juli men nu är Hiabs förvärv av den italienska krantillverkaren Effer helt klart.

Effer har ett brett utbud av såväl lastbilsmonterade kranar och har idag över 100 återförsäljare i 60 länder. Förvärvet innebär utöver en bredare produktportfolio och distributionsnätverk även att Hiab stärker kompetensen inom produktutveckling.

Annons
Annons

CMT-gruppen förvärvar släptillverkaren Parator

Vill tillsammans utveckla ännu bättre lösningar

Cmt - parator - förvärv
Foto: CMT
Publicerad 6 september 2018

Svedalaföretaget CMT är sedan tidigare en av Sveriges ledande flaktillverkare. Nu förvärvar man Parator som är experter på kundanpassade släplösningar.

Parator ligger långt framme i utvecklingen nya fordonskombinationer. Tillsammans blir man en stark leverantör med resurser i hela Norden som kan leverera skräddarsydda produkter.

Annons
Annons

Vehco förvärvar holländska Groeneveld ICT Solutions

Blir en ledande aktör för tunga fordon i Europa

Vehco, Magnus Orrebrant & Groeneveld ICT, Luc Lammens
Vehco, Magnus Orrebrant & Groeneveld ICT, Luc Lammens. Foto: Vehco
Publicerad 31 augusti 2018

Avtalet som undertecknades den 20 augusti gör enligt uppgift Vehco till en av de ledande leverantörerna av system för fleet management för tunga fordon i Europa.

Holländska Groeneveld ICT Solutions har ett stort antal kunder i Nederländerna, Belgien, Tyskland, Frankrike, Spanien, England och Polen. Affären kommer efter att AddSecure tidigare i år gick in som ägare i Vehco, vilket vi rapporterade om i maj.

Annons
Annons