Hem Taggar Mählers

Tagg: Mählers

Mählers lanserar sopvals för lastbilar och hjullastare

Premiärvisas under MaskinExpo

Mählers SOP-LB2800
Mählers hydrauliska sopvals SOP-LB2800. Foto: Mählers
Publicerad 22 maj 2019

Med den nya hydrauldrivna roterande sopvalsen SOP-LB2800 för lastbilar och hjullastare breddar Mählers sitt produktsortiment ytterligare. SOP-LB2800 har bland annat ett unikt flytläge.

Flytläget gör att sopvalsen kan hålla jämt tryck mot marken och följa markens konturer, det ökar samtidigt livslängden. Sopvalsen kan dessutom utrustas med sidoförskjutning samt bevattning med separat vattentank. Mählers premiärvisar sopvalsen under MaskinExpo i Stockholm den 23-25 maj.

Annons
Annons

Mählers visar upp sitt nya styrsystem MC3

Styr all utrustning på bilen

Mählers MC3
Joysticken MIG2 för Mählers styrsystem MC3. Foto: Mählers
Publicerad 8 april 2019

Under årets MaskinExpo visade Mählers upp sitt nya proportionella styrsystem, MC3, som man utvecklat under flera år. Styrsystemet enligt företaget kan styra all utrustning på lastbilen mjukt och säkert.

Tillsammans med joysticken MIG2 ger systemet föraren fingertoppskänsla. Via appen Mählers Control System 3 för Android går det att få både uppdateringar och fjärrsupport, var man än befinner sig.

Annons
Annons
Presenteras av Mählers

Nu lanseras en säker lösning för högkastande diagonalplogar

Mählers - Hogkastande - Diagonalplog
Efter ett år av utveckling lanserar Mählers den högkastande diagonalplogen DPH-3700.
Publicerad 3 oktober 2016 | Uppdaterat 5 juli 2017

Säkerheten har länge varit ett problem med högkastande diagonalplogar men efter ett års utveckling lanserar Mählers nu en hållbar lösning. DPH-3700 är speciellt framtagen för fjällmiljö och områden med mycket snö.

Till skillnad från en konventionell diagonalplog lutar stålet i en högkastande diagonalplog ner mer mot vägbanan. Detta har gjort det svårt att utveckla en säkerhetsanordning i skärhållaren som utlöses i tid om lastbilen kör på ett hinder i vägbanan.