Hem Taggar Mercedes-Benz

Tagg: Mercedes-Benz

Husbilstillverkaren KABE väljer Mercedes-Benz Actros

Trivs med helheten

Mercedes-Benz - Kabe - Transport
Foto: Mercedes-Benz
Publicerad 13 december 2019

Husbilstillverkaren KABE genomförde i år ett stort omtag i sin organisation. Inte nog med att Mercedes-Benz numer är basen i företagets premiummodeller, nu sker även alla leveranser med nya Mercedes-Benz Actros 1845.

I detta reportaget berättar både vd:n Per Danielsson och chauffören Cornelia Tidqvist om vad de anser är det bästa med nya Actros. Cornelia som kör för KABE Transport talar även om vilka körningar hon trivs allra bäst med.

Annons
Annons

Mercedes-Benz Actros utsedd till Truck of the Year 2020

Prisad för femte året i rad

Mercedes - Actros
Foto: Mercedes-Benz
Publicerad 25 november 2019

Nyligen stod det klart att Mercedes-Benz Actros än en gång tar hem priset Truck of the Year. Det betyder att det är femte gången i rad som Actros vinner priset.

Priset ska gå till den lastbil som mest bidragit till att förbättra ekonomi, miljöpåverkan, säkerhet, köregenskaper och komfort. Inom dessa områdena är just Actros en av de lastbilarna som ligger i framkant.

Annons
Annons

TruckTube tar en närmare titt på nya Mercedes-Benz Actros

Ger en rundvandring på detaljnivå

Publicerad 14 november 2019

Youtubekanalen TruckTube tar oss med på en nära in- och utvändig rundvandring av kommande års Mercedes-Benz Actros 1851.

På lastbilsmässan i tyska Karlsruhe tidigare i höstas visades flera nyheter upp och en av dem var bland annat nya Mercedes Actros 1851. I klippet ovan får vi på detaljnivå ta oss en närmare titt på 2020 års Actros.

Annons
Annons

Haldex startar serieproduktion av skivbromsar för Unimog

Fortsätter utvecklingen för lastbilar

Mercedes-Benz - Unimog - Haldex ModulT
Foto: Daimler / Haldex
Publicerad 16 oktober 2019

Haldex har arbetat med Daimler kring utvecklingen av skivbromssystemet ModulT och startar nu serieproduktion för terränglastbilen Mercedes-Benz Unimog.

ModulT finns sedan tidigare för trailers och systemet byggs ut steg för steg för att bli ett komplett skivbromssystem för både dragbilar och släp. Lesjöfors Banddetaljer har även deltagit i utvecklingsprojektet.

Annons
Annons

152 ton tunga transformatorer med Mercedes-Benz Actros

Jinerts tunga division tog sig an uppgiften

Publicerad 30 september 2019

När Stockholms stad köpte in nya 152 ton tunga transformatorer från Italien fick Jinerts tunga division uppgiften att frakta dessa den sista etappen från Gröndal till Bredäng.

Specialtransporten gjordes med en fyraxlad Mercedes-Benz Actros med 630 hästkrafter med turboretarderkoppling och stort kylparti. Ekipaget är godkänt för att 250 ton totaltvikt vid 12 procents lutning och 500 ton vid 1 procent. Kolla in videon ovan med från transporten och läs mer via länken.

Annons
Annons

Mercedes-Benz visar upp nya Actros och Arocs

Ger sig ut på roadshow runt om i Sverige

Mercedes-Benz Actros och Arocs 2019
Foto: Mercedes-Benz
Publicerad 15 augusti 2019

För att visa upp nya Actros och Arocs ger sig Mercedes-Benz nu ut på en roadshow i Sverige. Bland nyheterna i de nya bilarna finns bland annat Mirrorcam som ersätter traditionella backspeglar.

Nya Multimedia Cockpit ger dessutom en helt ny typ av instrumentering. Första stoppet för roadshowen är Mittia Skogstransport i Ljusdal den 16 och 17 augusti. Se hela schemat via länken nedan.

Annons
Annons

Karlsson köper in 27 nya Mercedes Actros

Italienspecialister förnyar fordonsflottan

Mercedes - Karlsson
Foto: Mercedes-Benz
Publicerad 17 juni 2019

På Mercedes blogg har man intervjuat Bertil Karlsson på Karlsson Transport & Spedition som är ledande i Norden på vägtransporter mellan Sverige och Italien.

Lagom till sitt 50-årsjubileum köpte företaget in 27 nya Mercedes Actros. Totalt består fordonsflottan av 45 egna bilar. Läs hela reportaget där man pratar om företaget, historien bakom samt varför varför man nu går all-in på Mercedes.

Annons
Annons

Mercedes-Benz återigen Årets Generalagent

För andra året i rad i MRF:s undersökning

Mercedes-Benz - Jens Tittel
Jens Tittel, vd på Mercedes-Benz Trucks i Sverige tar emot priset av MRF:s vd Tommy Letzén.
Publicerad 17 maj 2019

MRF genomför varje år den stora GA-enkäten där svenska bil- och lastbilsåterförsäljare bedömer tillverkarnas generalagenter.

2018 var det första året som den utökades till tunga lastbilar. Då knep Mercedes-Benz förstaplatsen och i år blev man återigen bäst i klassen. På andraplats kom Volvo som tog över andraplatsen från Scania.

Annons
Annons

Ballingslöv sparar bränsle med Mercedes-Benz Actros

Minskat bränsleförbrukning med 15 procent

Mercedes-Benz Actros - Ballingslöv
Foto: Mercedes-Benz
Publicerad 13 maj 2019

Mercedes-Benz publicerade nyligen ett reportage med Ballingslöv som för ett par år sedan köpte in sina första Mercedes-Benz Actros.

Efter bränslebesparing på omkring 15 procent så har man sedan dess valt att köpa in fler Actros. Läs hela reportaget och där företaget berättar mer.

Annons
Annons

Mercedes-Benz smygvisar nya Actros på svenska vägar

Visas på flera platser under maj

Nya Mercedes Actros 2019
Publicerad 6 maj 2019

Mercedes-Benz är just nu ute på en smygvisning av nya Actros. Det är en liten förhandsvisning inför höstens stora Roadshow.

I helgen visades den upp på Märsta Förenades event Barnens dag. Och under veckan visas den upp på Veho Bil i Karlstad den 7 maj, Veho Bil i Västerås den 8 maj och Hedin Bil i Uppsala den 9 maj.

Annons
Annons