Hem Taggar Nikola Motor

Tagg: Nikola Motor

Nikola offentliggör två versioner av nya modellen Tre

Lanseras både som vätgas- och batteridrift

Nikola - Tre
Foto: Nikola Motor
Publicerad 4 december 2019

Nyligen avtäcktes nya modellen Tre från Nikola Motor som är tänkt för den europeiska marknaden. Ännu en nyhet som offentliggjordes var att nya modellen kommer att lanseras både med vätgas- och batteridrift.

Enligt Nikolas vd Trevor Milton ska batteriversionen börja byggas under 2021 och den sedan tidigare kända vätgasversionen är planerad till år 2023. I höstas stod det även klart att Nikola ingår samarbete med Iveco efter att CNH Industrial Group investerat 250 miljoner i företaget.

Annons
Annons

Ny batteriteknik från Nikola Motor ska ge dubbel räckvidd

Tekniken ska delas med andra tillverkare

Nikola - Battery
Foto: Nikola Motor
Publicerad 27 november 2019

Amerikanska Nikola Motor säger sig nu ha nått ett genombrott när det gäller batteriteknik. Enligt företaget ska den nya tekniken fördubbla räckvidden, utan att öka vikten.

Nikola Motor säger att den ny tekniken ska presenteras nästa år och målet är att batterierna ska vara på plats i deras lastbilar i slutet av 2020. Planen är sedan att nå full produktionskapacitet år 2021.

Annons
Annons

Nikola visade upp sina lastbilar under stort event

Premiärvisade Europa-modellen Tre

Publicerad 23 april 2019

Under förra veckan arrangerades Nikola World 2019 där företaget presenterade sina lastbilar. Under eventet premiärvisades även en prototyp av Nikola Tre som utvecklas för den europeiska marknaden.

Företaget uppger att lastbilen kommer ha en räckvidd på 800 till 1200 kilometer beroende på last och kommer att kunna tankas full på under 15 minuter. Under eventet kördes sedan också modellen Nikola Two på bana. I videon nedan kan du se hela presentationen.

Annons
Annons

Nu satsar även Nikola på batteridrift

Kommer erbjudas på modellerna Two och Tre

Publicerad 14 mars 2019

Amerikanska Nikola Motor Company har tidigare helt fokuserat på lastbilar med bränsleceller. Men nu tvärvänder företaget enligt ett nytt uttalande och planerar att lansera även batterielektriska versioner.

Enligt uttalandet kommer modellerna Two och Tre erbjudas även som batterier på 500, 750 och 1000 kWh. Tanken är enligt företaget att bränslecellsversionerna ska användas för längre transporter och batteriversionerna för kortare.

Annons
Annons

Nikola visar upp nya bränslecellslastbilen Tre

Siktar på den europeiska marknaden

Nikola Tre - illustration
Foto: Nikola Motor
Publicerad 12 november 2018

Amerikanska Nikola Motor Company presenterade nyligen sin senaste bränslecellslastbil Tre. De riktar med den nya modellen in sig på den europeiska marknaden där den anpassats för vikt och storlekskrav.

Tre utrustas med 800Vdc batterier och en bränslecell på 120 kW, vilket ger 500-1000 hästkrafter, och lastbilen kommer i 6×4- och 6×2-versioner. Intressant är också att företaget valt svenska Powercell som huvudsaklig leverantör av bränslecellsstackar.

Europeiska tester av modellen inleds i Norge under 2020 och produktion beräknas starta mellan 2022 och 2023.

Annons
Annons

Norska Nel hjälper till med vätgasstationer i USA

Miljardkontrakt för norska vätgasexperterna

Nikola - Nel
Foto: Nikola Motor Company
Publicerad 25 juli 2018

Det norska företaget Nel ingår samarbete med Tesla-konkurrenten, Nikola Motor Company, som tillverkar bränslecellslastbilar. Företagen samarbetar redan kring produktion av vätgas men utökar nu samarbetet till vätgasstationer.

Nel ska leverera elektrolysörer och associerad utrustning för bygget av nya tankstationer som inom två år ska uppnås till 100 stycken. Förutom leveransen av 448 elektrolysörer och kringutrustning ska företaget dessutom utveckla en design för tankstationerna.

Annons
Annons