Hem Taggar Nordic Truckcenter

Tagg: Nordic Truckcenter

Nordic Truckcenter förvärvar IVECOs Malmöverksamhet

Planerar att utveckla anläggningen

Nordic Truckcenter - Iveco
fv. Håkan Jönsson, Mattias Nilsson och Anders Nilsson. Foto: Nordic Truckcenter
Publicerad 9 oktober 2019

Den 8 oktober stod det klart att Nordic Truckcenter breddar sin produktportfölj ytterligare genom köpet av IVECOs verksamhet i Malmö.

Samarbetet startar den 1 november och gäller hela IVECOs modellprogram från transportbilar upp till tunga lastbilar. Nordic Truckcenter planerar att utveckla verksamheten ytterligare och 20 nya arbetstillfällen öppnas direkt från start.

Annons
Annons

Nordic Truckcenter flyttar huvudkontor till Malmö

Öppnar nordiskt huvudkontor

Publicerad 4 juli 2019

Nordic Truckcenter som är generalagent för DAF i Sverige, Norge och Finland satsar på att skapa en nordisk koncern. Som ett led i det flyttas nu det svenska huvudkontoret från Markaryd till Malmö.

Tidigare har ekonomi och administration funnits utspridda i de olika länderna men nu samlas allt i Malmö. Verksamheten i Markaryd kommer dock att finnas kvar där koncernens utrustningsverkstad kommer att utökas ytterligare.

Annons
Annons

Nordic Truck Center utmanar till dueller i Bränslekampen

Erbjuder åkerier skarp test av en DAF XF

DAF - Bränslekampen
Foto: Nordic Truck Center
Publicerad 25 mars 2019

Bränslekampen är ett initiativ från Nordic Truck Center där man låter åkerier runt om i Sverige testa en DAF XF mot någon av sina ordinarie bilar.

I duellen väljs en liknande referensbil ut i fordonsflottan som DAF-lastbilen ska tävla mot och sedan genomförs ett två veckors test med stöd från professionella förarcoacher.

Annons
Annons

Nordic Truckcenter inleder samarbete med Strands

Breddar sitt program av fordonsbelysning

DAF - Strands Lighting Division
Veronica Sköld på Nordic Truckcenter. Foto: Strands
Publicerad 28 januari 2019

Nordic Truckcenter är generalagent för DAF Trucks i Sverige. Produkterna i Strands Lighting Divisions blir i och med avtalet en del av tillbehörsutbudet för DAF-köpare.

Det här breddar belysningsutbudet betydligt och Strands Lighting Division kommer även att säljas via Nordic Truckcenters servicenätverk som bland annat är distributör av varumärket TRP.

Annons
Annons

Nu kommer Truck & Trailer Parts till Sverige

Blir Sveriges största oberoende servicenätverk

Truck Trailer Parts
Foto: Nordic Truckcenter
Publicerad 18 juni 2018

Truck & Trailer Parts är en av Europas största leverantörer av reservdelar och tillbehör. Nu tar Nordic Truckcenter konceptet till Sverige.

Truck & Trailer Parts får i Sverige ett centrallager i Markaryd, dagliga leveranser i hela Sverige och man kommer även använda DAF-verkstäder som leveranspunkter.

Annons
Annons