Hem Taggar Scania V8

Tagg: Scania V8

Scania släpper jubileumsbok om V8-motorn

Perfekta julklappstipset

Scania - 50 - Bok
Foto: Scania
Publicerad 3 december 2019

För att fira Scanias femtioårsjubileum med V8-motorn lanserar man nu boken “Scania V8 fyller 50 år – 1969-2019”. Genom bilder, texter och tabeller blir här en av Sveriges mest framgångsrikaste industriprodukter berättad.

I boken finns allt man behöver veta om Scanias V8 och dess 50 år i tjänst. Om du är intresserad av att köpa boken kan du höra av dig till närmaste Scania-återförsäljare eller besöka Marcus Wallenberg-hallen i Södertälje.

Annons
Annons

Köparen av den allra första Scania V8

Har alltid haft en passion för ny teknik

Scania V8 - Henrik Olsson
t.v. den första Scania LBT140 och t.h. föraren Pär Sundling och Henrik Olsson. Foto: Scania/Henrik Olsson
Publicerad 18 juni 2019

Scania fortsätter firandet av 50-årsjubileumet för Scania V8. Den här gången har man pratat med köparen av den allra första Scania LBT140 som rullade av bandet.

Henrik Olsson köpte in lastbilen till sitt åkeri Edsvalla när en av timmerbilarna, en Scania LS76, skulle bytas ut. Läs hela intervjun (på engelska) via länken nedan där han bland annat berättar om hur han köpte bilen.

Annons
Annons

Snygg sopbil med V8 och det lilla extra

Scania R 520 V8 8x2

Scania - Henry Andersen & Søn
Foto: Scania
Publicerad 20 maj 2019

Danska Henry Andersen & Søn fick nyligen leverans av en sopbil som man satsat ordentligt på. Bilen är en välutrustad Scania R 520 V8 8×2.

Påbyggnationen är riktigt snygg med ett toppaggregat från Olympus. Företaget har idag 17 bilar och jobbar över hela Danmark, utöver renhållningsfordon så har Henry Andersen & Søn även kranbilar.

Annons
Annons

Fyraxlad kranbil för skarpa kurvor

Scania S 520 med kran på 85 tonmeter

Scania V8 - Gaffert
Foto: Scania
Publicerad 11 april 2019

Nederländska Gaffert beställde en lite speciell kranbil för sitt 80-årsjubileum. Den korta fyraxlade kranbilen är en Scania S 520 med styrning på tre axlar och självklart med V8.

Lastbilen är utrustad med en kran på 85 tonmeter. Tack vare den korta konstruktionen och tre styraxlar så kommer kranbilen att kunna manövrera väl även i tajta utrymmen.

Annons
Annons

Firar 50-årsjubileum för Scania V8 med unika klockor

Lanserar tre specialdesignade klockor

Scania V8 - jubileumsklockor
Foto: Scania
Publicerad 20 mars 2019

Det är nu 50 år sedan Scania lanserade sin första V8. För att fira detta har man bland annat valt att ta fram tre specialdesignade klockserier, där den första modellen V8 Limited Edition tillverkas endast i 500 exemplar.

Utöver den begränsade V8 Limited Edition så finns även V8 Black Edition och V8 Metal Edition. Alla tre klockorna drivs med solenergi tack vare en solpanel som ligger gömd under urtavlan. Klockorna har utvecklats av Scanias R&D-designers och har tagit ett år att ta fram. De finns nu att köpa hos återförsäljare och i Scanias webbshop.

Annons
Annons

Scania tillverkar återigen V8-motorer

Orsakades av strejk hos en av leverantörerna

Scania - v8
Foto: Scania
Publicerad 14 september 2018

Scania har sedan ett par veckor påbörjat processen med att återuppta tillverkningen av V8-motorer till beställda lastbilar.

Det var på grund av en utdragen strejk hos en leverantör som företaget tidigare i år införde order- och leveransstopp. Produktionen kommer successivt att trappas upp med målet att under hösten fastställa ett hållbart leveransschema för innestående beställningar, samtidigt som man gradvis öppnar upp för nya.

Annons
Annons