Hem Taggar Scania

Tagg: Scania

HAVI storsatsar på LNG tillsammans med Scania

Har en av de största LNG-flottorna i Tyskland

Scania - HAVI
Foto: Scania
Publicerad 5 juli 2019

HAVI har i samarbete med Scania satsat på alternativa bränslen för sin fordonsflotta i Tyskland. Målet med samarbetet är att gå över till alternativa bränslen med upp till 70 procent av fordonsflottan i Europa före 2021.

Bara sex månader efter de första lastbilarna togs i bruk har företaget hela 35 LNG-lastbilar vid distributionscentret i Duisburg. HAVI har samtidigt satsat på egna tankstationer och har idag fyra stycken med en femte planerad för öppning i början av 2020.

Annons
Annons

Körde längsta körningen hittills på LNG

10 dagar och 7822 km med en Scania R 410

Scania - Wojtex Transport
Foto: Scania
Publicerad 26 juni 2019

Det polska åkeriet Wojtex Transport har genomfört en rekordlång körning på LNG. Under 10 dagar körde man 7822 kilometer genom Europa med en Scania R 410, vilket är nytt rekord.

Körningen gjordes av chaufförerna Łukasz Kubicki och Kamil Zieliński som planerat körningen under flera månader. Turen gick från Polen söderut till Spanien och tillbaka med en genomsnittlig förbrukning på 22.8 kg per 100 km.

Annons
Annons

Köparen av den allra första Scania V8

Har alltid haft en passion för ny teknik

Scania V8 - Henrik Olsson
t.v. den första Scania LBT140 och t.h. föraren Pär Sundling och Henrik Olsson. Foto: Scania/Henrik Olsson
Publicerad 18 juni 2019

Scania fortsätter firandet av 50-årsjubileumet för Scania V8. Den här gången har man pratat med köparen av den allra första Scania LBT140 som rullade av bandet.

Henrik Olsson köpte in lastbilen till sitt åkeri Edsvalla när en av timmerbilarna, en Scania LS76, skulle bytas ut. Läs hela intervjun (på engelska) via länken nedan där han bland annat berättar om hur han köpte bilen.

Annons
Annons

LTU leder EU-projekt som ska göra lastbilar lättare

Samarbete med bland annat Scania

Foto: Scania och LTU
Publicerad 31 maj 2019

Luleås Tekniska Universitet ska i EU-projekt WarmLight hitta sätt för att skapa starkare och lättare lastbilar med hjälp av ny teknik och högpresterande varmfordrat stål.

Målet är att ersätta den 120 år gamla ramkonstruktionen i dagens chassin. Projektet kommer pågå under 3,5 år och leds av Mats Oldenburg som är professor i hållfasthetslära vid Luleå tekniska universitet.

Annons
Annons

Scania R 450 vann tyska testet Green Truck

Vinst för tredje året i rad

Scania R 450
Foto: Scania
Publicerad 29 maj 2019

Det tyska testet Green Truck utser de mest bränslesnåla och miljövänliga fordonen i olika klasser. Och för tredje året i rad så vinner Scania i sin klass.

I testet som genomfördes vann Scania R 450 på flera punkter, bland annat lägsta genomsnittliga bränsleförbrukning med 23,25 liter diesel per 100 kilometer.

Annons
Annons

Norskt guld i Scania Driver Competitions

Svenske Fredrik Arwidmark kom tvåa

Scania Driver Competitions final 2019
Foto: Scania
Publicerad 28 maj 2019

Den 25 maj gick Europafinalen av Scania Driver Competitions av stapeln. Överst på prispallen stod till slut Andreas Nordsjø från Norge.

Andreas vann förutom äran hela 100 000 euro att spendera på en ny Scania. I finalen tävlade de 18 bästa från slutkvalet under fredagen. I videon nedan kan du se highlights från den spännande tävlingen där vår svenske finalisten Fredrik Arwidmark slutade tvåa.

Annons
Annons

Snygg sopbil med V8 och det lilla extra

Scania R 520 V8 8x2

Scania - Henry Andersen & Søn
Foto: Scania
Publicerad 20 maj 2019

Danska Henry Andersen & Søn fick nyligen leverans av en sopbil som man satsat ordentligt på. Bilen är en välutrustad Scania R 520 V8 8×2.

Påbyggnationen är riktigt snygg med ett toppaggregat från Olympus. Företaget har idag 17 bilar och jobbar över hela Danmark, utöver renhållningsfordon så har Henry Andersen & Søn även kranbilar.

Annons
Annons

Ny stororder för Scania till kinesiska Zoomlion

Har levererat hela 3300 fordon

Scania - Zoomlion
Foto: Scania
Publicerad 16 maj 2019

Kinesiska Zoomlion Concrete Machinery har beställt ytterligare 170 lastbilar för betongpumpbilar. Detta utöver de 350 som redan levererats i år.

Scania har totalt levererat 3300 fordon sedan samarbetet inleddes 2007 varav hela 1350 under 2012. Zoomlion är en av världens ledande tillverkare av betongutrustning.

Annons
Annons

Årets SM-final av Scania Driver Competitions avgjord

Fredrik Arwidmark tog hem förstaplatsen

Publicerad 2 maj 2019

I helgen avgjordes den svenska finalen av Scanias Driver Competitions där några av de bästa chaufförerna i Europa gör upp. Segraren i den svenska finalen var Fredrik Arwidmark från Berte Qvarn.

På andraplats kom Jonny Karlsson från Jonnys Returtransport och på tredjeplats Bill Indahl från Stäkets Åkeri. Vinnaren i den europeiska finalen tar förutom äran hem ett pris om 100 000 euro som kan användas vid köp av en ny Scania.

Annons
Annons

Scanias Legends of Long Haulage kan vinna pris

Flera nomineringar i svensk reklamtävling

Publicerad 18 april 2019

Klippet ovan är det första i filmserien som publicerades under sommaren 2018 och som har gjort succé och setts miljontals gånger. Nu kan Legends of Long Haulage vinna flera priser i den svenska reklamtävlingen Swedish Content Awards.

Legends of Long Haulage är en filmserie i sex delar med chaufförer som körde de legendariska långkörningarna Bandar Abbas Express och Dubai Road Express under sent 1960- och 1970-tal. Serien som producerats i samarbete med contentbyrån Appelberg är nominerade i kategorierna: Bästa content Fordon & transport, Årets video B2B och Bästa effekt och engagemang.

Annons
Annons