Hem Taggar Volvo FH

Tagg: Volvo FH

Följ med när McLaren levererar sin Formel 1-utrustning

Volvos fjärde år som leverantör åt teamet

Publicerad 6 december 2019

Volvo Trucks är officiell leverantör åt Formel 1-stallet McLaren. I detta klippet får vi följa med på resan mellan två racehelger när all utrustning ska levereras, från Spa i Belgien till Monza i Italien.

När Formel 1-cirkusen gör sitt nedslag i Europa under sommarhalvåret fraktas en stor del av utrustningen med lastbil till de olika banorna. Det är något som kräver stor tillförlitlighet då lastbilarna i vissa fall måste vara på plats redan dagen efter.

Annons
Annons

Volvo lanserar utrustningspaketet Unlimited Edition

Specialdesign och fokus på säkerhet

Volvo - Unlimited Edition
Foto: Volvo Lastvagnar
Publicerad 15 oktober 2019

Med det nya utrustningspaketet Unlimited Edition sätter Volvo Lastvagnar fokus på säkerhet och arbetsmiljö och ger Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM och Volvo FMX unik design.

Exteriört kännetecknas paketet med extra lackerade delar, uppdaterad design på emblem och stripe samt att Volvo FH även fås med exklusiva kromade detaljer. Interiört höjs komforten med andra säten och för Volvo FH och Volvo FH16 ingår svarta läderklädda säten, dörrpaneler och ratt.

Säkerheten är också i fokus i paketet som inkluderar bland annat röda säkerhetsbälten, airbag, Volvo Dynamic Steering, bi-xenon-strålkastare och statiska korsningsljus samt Volvos sjukvårdsförsäkring.

Annons
Annons

Kullgrens Åkeri först i Europa med Globetrotter XXL-hytt

Levererades i juli av Finnvedens Lastvagnar

Volvo FH 540 Globetrotter XXL - Kullgrens Åkeri
Foto: Finnvedens Lastvagnar
Publicerad 21 augusti 2019

Volvo Lastvagnar presenterade tidigare i år hytten Globetrotter XXL och i början av juli var det dags för den första leveransen i Europa. Och det var Kullgrens Åkeri i Jönköping som knep det allra första exemplaret.

Lastbilen en Volvo FH 540 6×2 med Globetrotter XXL-hytt levererades av Finnvedens Lastvagnar. Den har utrustats med bland annat bågar, sidokjolar och den stora hytten gör att sängen bland annat blivit 2 decimeter bredare och 13 centimeter längre. Hytten ger dessutom 600 liters extra förvaring.

Annons
Annons

Snygg kranväxlare med animerade favoritfigurer

Peter O. Nielsen visar upp sin Volvo FH

Publicerad 24 juni 2019

I Volvo Trucks senaste “Welcome to my cab”-avsnitt visar Peter O. Nielsen upp sin snygga Volvo FH-kranväxlare.

Det är ett riktigt snyggt och rejält bygge som pryds av ett gäng animerade favoritfigurer. Lastbilen är en Volvo FH 540 från 2014 där varje detalj är noga genomtänkt.

Annons
Annons

Volvo hyllade svensk heavy metall under Sweden Rock

Visade upp ”The Sound of Swedish Metal”

Volvo FH16 - Sound of Swedish Metal
”The Sound of Swedish Metal”. Foto: Volvo Lastvagnar
Publicerad 12 juni 2019

Under Sweden Rock Festival den 5-8 juni visade Volvo Lastvagnar som huvudpartner upp en specialdesignad Volvo FH 16 750 8×4 krok- och kranbil. Lastbilen har fått namnet ”The Sound of Swedish Metal”.

Den snygga designen kommer från att man spelat in motorljudet och förvandlat det till ljudvågor. De inspelade ljuden har även använts till ett musikstycke som spelades upp i hytten under festivalen.

Annons
Annons

Uppdraget kör hela fordonsflottan fossilfritt

Går över till biogas och HVO 100

Uppdraget Volvo FH LNG
Foto: Uppdraget
Publicerad 10 juni 2019

Göteborgsföretaget har sedan ett år tillbaka kört sina lätta lastbilar på komprimerad biogas (LBG) medan de tunga lastbilarna körts på en kombination av diesel och HVO 100.

Nu satsar man på flytande biogas (LNG) och HVO 100 för de tunga lastbilarna med bland annat en Volvo FH-dragbil. Satsningen delfinansieras av Naturvårdsverket med stöd från Klimatklivet.

Annons
Annons

Bellmans testar ny 5-axlad schaktbil

Med och utvecklar framtidens anläggningsbilar

Bellmans Volvo
Foto: Bellmans
Publicerad 5 juni 2019

Bilen anlände till Bellmans tidigare i maj och är en del i forskningsprojektet FOGA där målet är att öka lastkapaciteten från 13 till 24 ton, och minska antalet transporter.

Lastbilen en 5-axlad Volvo FH 540 drivs med förnybart bränsle och kommer att med dispens köra delvis på allmän väg. Bilen som får väga nästan 40 ton körs redan nu i Värtahamnen och kommer att visas upp i augusti/september.

Annons
Annons

Cementa först i Sverige med gasdriven bulkbil

Volvo FH460 LNG för cementtransporter

Publicerad 24 maj 2019 | Uppdaterat 25 maj 2019

Cementa har höga ambitioner med sitt arbete med hållbarhet och man är enligt företaget först ut i Sverige med en gasdriven bulkbil.

Lastbilen en Volvo FH460 LNG kommer att utgå från Cementas fabrik i Skövde och köra cementleveranser i Västsverige. Tommy Bremans Åkeri i Skövde äger och kör bilen, en leverantör till XR Logistik.

Annons
Annons

Extra mycket utrymme i Volvos nya Globetrotter XXL

Förlängd hytt med ökad komfort

Publicerad 7 maj 2019

Volvo lanserar nu en förlängd version av den tidigare XL-hytten för Volvo FH och FH16. Den nya XXL-hytten bjuder på 600 liter extra utrymme, mer förvaring samt en större och bekvämare säng.

Det här har möjliggjorts genom att den bakre väggen flyttas 25 cm vilket gjort att man bland annat får plats med en 25 cm bredare och 13 cm längre säng än tidigare. Sängen har dessutom uppgraderats och går även att beställa med höj- och sänkfunktion.

Under sängen finns dessutom dessutom 100 liter extra förvaring. XXL-hytten kan levereras på Volvo FH och FH16 som byggs från vecka 23 och framåt.

Annons
Annons

Volvo lanserar nya I-Save för Volvo FH

Upp till 7 procents bränslebesparing

Publicerad 8 mars 2019

För att möta efterfrågan på mer bränslesnåla transporter lanserar Volvo nu ett nytt paket för Volvo FH. Det heter I-Save och är helt anpassat för fjärrtransporter.

Grunden i I-Save är motorn D13TC som är Volvos mest bränslesnåla fjärrtransportmotor och finns med 460 samt 500 hästkrafter. Motorn ger bland annat 300 Nm högre vridmoment vid låga varvtal än tidigare.

Paketet innehåller även andra funktioner såsom en mer bränsleeffektiv bakaxel och en uppdaterad version av I-See. I-Save för Volvo FH kommer enligt Volvo att gå att beställa från den 11 mars i Europa.

Annons
Annons