Hem Taggar Volvo FH16

Tagg: Volvo FH16

Kör tunga och krävande laster med Volvo FH16

Effektiviserar arbetet med färre mil

Publicerad 2 december 2019

Braås Åkeri har effektiviserat sina transporter med sina högkapacitetsfordon. Bland annat är det Volvo FH16 med 750 hästkrafter som blivit nyckeln till ett effektivt transportsätt med färre mil och med mer last.

Företaget kör merparten av transporterna för Benders i Sverige och Norge, med allt från takpannor till marksten i lasten. Tidigare krävde den typen av transporter två lastbilar, något som idag effektiviseras med endast en FH16. Resultatet innebär i slutändan en positiv påverkan på både miljö och ekonomi.

Annons
Annons

Volvo lanserar utrustningspaketet Unlimited Edition

Specialdesign och fokus på säkerhet

Volvo - Unlimited Edition
Foto: Volvo Lastvagnar
Publicerad 15 oktober 2019

Med det nya utrustningspaketet Unlimited Edition sätter Volvo Lastvagnar fokus på säkerhet och arbetsmiljö och ger Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM och Volvo FMX unik design.

Exteriört kännetecknas paketet med extra lackerade delar, uppdaterad design på emblem och stripe samt att Volvo FH även fås med exklusiva kromade detaljer. Interiört höjs komforten med andra säten och för Volvo FH och Volvo FH16 ingår svarta läderklädda säten, dörrpaneler och ratt.

Säkerheten är också i fokus i paketet som inkluderar bland annat röda säkerhetsbälten, airbag, Volvo Dynamic Steering, bi-xenon-strålkastare och statiska korsningsljus samt Volvos sjukvårdsförsäkring.

Annons
Annons

JH Entreprenad & Transport budade hem unik Volvo FH16

Överlämnades under Göteborg Truck Show

Volvo - Swedish Metal - JH Entreprenad & Transport
Foto: Volvo Trucks
Publicerad 24 september 2019

Volvos unika FH16 “Swedish Metal” som har designats tillsammans med In Flames-gitarristen Björn Gelotte har nu fått nya ägare. Den 20 september avslutades auktionen som pågått under tre veckor.

Till slut stod JH Entreprenad & Transport som vinnare med ett bud på 1 526 500 kr. Bilden är från överlämnandet under Göteborg Truck Show med Henrik Andersson (t.v.) och Jimmie Olsson (t.h.) samt säljansvarig Antonio Nicoletti. Lastbilen är en Volvo FH16 750 6×4 med XL-hytten.

Annons
Annons

Auktionerar ut specialdesignad Volvo FH16 750

Har designats tillsammans med Björn Gelotte

Publicerad 30 augusti 2019

Nu söker Volvo Lastvagnar en ny ägare till sin specialdesignade Volvo FH16 750 som går under namnet Swedish Metal. Auktionen hålls på Tradera och var femte krona går till Stanna Titta Vinka som är ett trafiksäkerhets-projekt för barn.

Lastbilen har designats tillsammans med In Flames-gitarristen Björn Gelotte. Den som kammar hem auktionen får inte bara en unik lastbil utan också biljett till alla Inflames konserter under 2020. Följ länken nedan för att komma till auktionen som avslutas den 20 september.

Annons
Annons

Volvo hyllade svensk heavy metall under Sweden Rock

Visade upp ”The Sound of Swedish Metal”

Volvo FH16 - Sound of Swedish Metal
”The Sound of Swedish Metal”. Foto: Volvo Lastvagnar
Publicerad 12 juni 2019

Under Sweden Rock Festival den 5-8 juni visade Volvo Lastvagnar som huvudpartner upp en specialdesignad Volvo FH 16 750 8×4 krok- och kranbil. Lastbilen har fått namnet ”The Sound of Swedish Metal”.

Den snygga designen kommer från att man spelat in motorljudet och förvandlat det till ljudvågor. De inspelade ljuden har även använts till ett musikstycke som spelades upp i hytten under festivalen.

Annons
Annons

Extra mycket utrymme i Volvos nya Globetrotter XXL

Förlängd hytt med ökad komfort

Publicerad 7 maj 2019

Volvo lanserar nu en förlängd version av den tidigare XL-hytten för Volvo FH och FH16. Den nya XXL-hytten bjuder på 600 liter extra utrymme, mer förvaring samt en större och bekvämare säng.

Det här har möjliggjorts genom att den bakre väggen flyttas 25 cm vilket gjort att man bland annat får plats med en 25 cm bredare och 13 cm längre säng än tidigare. Sängen har dessutom uppgraderats och går även att beställa med höj- och sänkfunktion.

Under sängen finns dessutom dessutom 100 liter extra förvaring. XXL-hytten kan levereras på Volvo FH och FH16 som byggs från vecka 23 och framåt.

Annons
Annons

Kör levande fisk på utmanande vägar i sydvästra Norge

50-tons ekipage med skvalpande vattentankar

Publicerad 18 januari 2019

Jarle Tveiten kör fisktransporter på smala slingrande vägar i sydvästra Norge med sin Volvo FH16 750. Bil och släp är utrustade med specialgjorda vattentankar för levande fisk.

Vägarna är på många ställen i dåligt skick och på vissa ställen är den för smal för att två fordon ska kunna mötas. Kolla in videon nedan för att åka med Jarle och klicka vidare för att läsa hela reportaget.

Annons
Annons

Volvo Lastvagnar tecknar avtal om självkörande lastbilar

Sex självkörande Volvo FH16 transporterar kalksten

Publicerad 20 november 2018

Det är nu klart att Volvo Lastvagnar ska leverera sin första kommersiella lösning med självkörande fordon till norska Brønnøy Kalk.

Här transporterar sex självkörande Volvo FH16 kalksten från ett dagbrott genom fem kilometer långa tunnlar till en kross vid närliggande hamn. Lastbilarna styrs av en hjullastaroperatör.

Man har framgångsrikt testat lösningen och kommer att fortsätta göra det under 2018. Lösningen ska sedan tas i full drift i slutet av 2019. Avtalet med Brønnøy Kalk omfattar inte bara lastbilar utan en total transportlösning där man betalar per levererat ton.

Annons
Annons

Volvo Lastvagnar i samarbete med In Flames-gitarrist

Unik lastbil visades upp på Sweden Rock Festival

Publicerad 12 juni 2018

Volvo Lastvagnar och In Flames-gitarristen Björn Gelotte har tillsammans designat en hårdrocksversion av en Volvo FH16 750.

Designen andas hårdrock både på utsidan och insidan. Lastbilen visades upp för första gången på Sweden Rock Festival i Sölvesborg den 6-10 juni.

Annons
Annons

Geotermisk energi på Island med Volvo FH16

Tunga lyft i unika miljöer

Volvo- FH - Island
Foto: Magnus Pajnert för Volvo Trucks
Publicerad 8 juni 2018

Med Volvo FH-lastbilar och 38-meterskranar arbetar Jón og Margeir EHF i ett ambitiöst projekt med geotermisk energi på halvön Reykjanes.

Målet för projektet är att ge Islands hushåll tillgång till varmt vatten. Läs hela reportaget via länken nedan.

Annons
Annons