Hem Taggar Volvo Trucks

Tagg: Volvo Trucks

Volvo börjar genomföra tester med tung last upp till 90 ton

Varit en del av forskningsprojektet sedan 2009

Volvo - Lastvagnar
Foto: Volvo Lastvagnar
Publicerad 19 november 2019

Volvo börjar nu tillsammans med Sveaskog och HCT-ekipage (High Capacity Transport) genomföra tester med last upp till 90 ton på sträckan mellan Överkalix och Piteå. 

Enligt de tester som Volvo Lastvagnar varit en del av sedan 2009 har högkapacitetstransporter visat sig ge bättre effektivitet, lägre kostnader, samt minskat koldioxidutsläpp med upp till 20%, utan att man kompromissar med säkerheten.

Annons
Annons

Volvo satsar på affärsområde inom autonoma transporter

Ska öka takten på utvecklingen

Volvo - autonoma fordon
Foto: Volvo
Publicerad 28 oktober 2019

Med flera lyckade projekt satsar Volvo-koncernen på ett nytt affärsområde inom autonoma transportlösningar. Volvo Autonomous Solutions.

Syftet är enligt företaget för att öka takten i utveckling, kommersialisering och försäljning. Hittills har Volvo bland annat utvecklat självkörande Volvo FH-lastbilar som kör kalk i Norge samt elektriska och självkörande Vera.

Annons
Annons

Volvo lanserar utrustningspaketet Unlimited Edition

Specialdesign och fokus på säkerhet

Volvo - Unlimited Edition
Foto: Volvo Lastvagnar
Publicerad 15 oktober 2019

Med det nya utrustningspaketet Unlimited Edition sätter Volvo Lastvagnar fokus på säkerhet och arbetsmiljö och ger Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM och Volvo FMX unik design.

Exteriört kännetecknas paketet med extra lackerade delar, uppdaterad design på emblem och stripe samt att Volvo FH även fås med exklusiva kromade detaljer. Interiört höjs komforten med andra säten och för Volvo FH och Volvo FH16 ingår svarta läderklädda säten, dörrpaneler och ratt.

Säkerheten är också i fokus i paketet som inkluderar bland annat röda säkerhetsbälten, airbag, Volvo Dynamic Steering, bi-xenon-strålkastare och statiska korsningsljus samt Volvos sjukvårdsförsäkring.

Annons
Annons

Dags för kvaltävlingar för Yrkes-SM 2020

Unga lastbilsförare gör upp om finalplatserna

Yrkes-SM 2018
Prispallen för unga Yrkesförare under Yrkes-SM 2018. Foto: TYA
Publicerad 10 oktober 2019

Nu är det åter dags för kvaltävlingarna för unga lastbilsförare till Yrkes-SM 2020. Tävlingarna äger rum på tre orter runt om i Sverige där Värnamo är först ut den 15 oktober på Finnvedens gymnasium.

De två andra tävlingarna hålls i Skövde den 17 oktober på Kavelbro gymnasium och i Östersund den 22 oktober på JGY Fyrvalla. Kvaltävlingarna arrangeras av TYA och huvudpartnern Volvo.

Annons
Annons

Ny tjänst från Volvo minskar transporterna vid Västlänken

Sparar upp till 8000 transporter fram till 2022

Volvo Lastvagnar - Effektiv Utlastning
Foto: Volvo Lastvagnar
Publicerad 7 oktober 2019

Just nu testar Volvo den nya tjänsten Effektiv Utlastning vid arbetet med Västlänken. Och beräkningar som gjorts kan antalet transporter minskas med upp till 11 procent vilket motsvarar 8000 transporter fram till 2022.

Effektiv Utlastning är en digital tjänst och har utvecklats i ett samarbete mellan Volvo Lastvagnar, Volvo Construction Equipment och NCC. I pilotprojektet deltar tio uppkopplade lastbilar och tre grävmaskiner som kommunicerar och delar information via systemet.

Annons
Annons

Lastbilspodden provkör amerikanska Volvo VNL

Körde Mantorp till Göteborg

Publicerad 1 oktober 2019

Lina och Robin från Lastbilspodden fick nyligen möjligheten att provköra amerikanska Volvo VNL från Mantorp till Göteborg.

Videon finns på Lastbilspoddens YouTube-kanal där har även Volvo-instruktören Mikael Stenman svarar på en del frågor. Missa inte att prenumerera för fler intressanta reportage och kolla även in podden.

Annons
Annons

Volvo FM får nytt utrustningspaket med extra allt

Både praktiska lösningar och design

Volvo FM Premium Komfort
Foto: Volvo Lastvagnar
Publicerad 6 juli 2018

Det nya paketet heter Premium Komfort och ska en ge både snyggare och mer komfortabel lastbil. Enligt Volvo är det ett paket för den kräsne.

I paketet ingår bland annat ett solskydd med LED-ljusramp, lackerade hyttdetaljer, niotons framaxel med blad eller luftfjädring och mycket mer. Paketet finns tillgängligt för samtliga FM-konfigurationer.

Annons
Annons

Geotermisk energi på Island med Volvo FH16

Tunga lyft i unika miljöer

Volvo- FH - Island
Foto: Magnus Pajnert för Volvo Trucks
Publicerad 8 juni 2018

Med Volvo FH-lastbilar och 38-meterskranar arbetar Jón og Margeir EHF i ett ambitiöst projekt med geotermisk energi på halvön Reykjanes.

Målet för projektet är att ge Islands hushåll tillgång till varmt vatten. Läs hela reportaget via länken nedan.

Annons
Annons

Extremt vikttest av Volvo FMX med I-Shift

Släpper vikt på två ton ner i flaket 26 gånger

Publicerad 28 maj 2018

Riktigt tuffa tag när Volvo Trucks visar hållbarheten hos en Volvo FMX i standardutförande som utrustats med I-Shift med krypväxel.

Testet genomfördes med en vikt på två ton som släpptes från olika höjder och positioner. Kolla in det häftiga testet.

Annons
Annons

Molnbaserad tjänst låter Volvolastbilar prata med Volvobilar

Tjänsten Connected Safety tar trafiksäkerhet till ny nivå

volvo-connected-safety
Foto: Volvo Trucks
Publicerad 16 maj 2018

Volvos Cars personbilar har sedan 2016 haft det molnbaserade systemet Connected Safety. Systemet varnar andra fordon med systemet när varningsblinkers aktiveras.

I och med samarbetet mellan Volvo Trucks och Volvo Cars kommer både lastbilar och bilar med systemet att kunna kommunicera. Connected Safety kommer att börja erbjudas på Volvolastbilar under 2018 i Sverige och Norge.

Annons
Annons