Hem Taggar Volvo

Tagg: Volvo

Mack Trucks lanserar helsvart specialversion av Anthem

Bygger endast 500 Mack Black Anthem

Publicerad 31 oktober 2019

Amerikanska Mack Trucks som ägs av Volvo presenterade den 28 oktober en helsvart version av lastbilsmodellen Anthem. Helt enkelt Black Anthem.

Specialversionen visades upp under mässan NACV i Atlanta och kommer endast att tillverkas i 500 exemplar. Och allt är verkligen svart, till och med Macks klassiska bulldog har blivit svart.

Annons
Annons

Volvo satsar på affärsområde inom autonoma transporter

Ska öka takten på utvecklingen

Volvo - autonoma fordon
Foto: Volvo
Publicerad 28 oktober 2019

Med flera lyckade projekt satsar Volvo-koncernen på ett nytt affärsområde inom autonoma transportlösningar. Volvo Autonomous Solutions.

Syftet är enligt företaget för att öka takten i utveckling, kommersialisering och försäljning. Hittills har Volvo bland annat utvecklat självkörande Volvo FH-lastbilar som kör kalk i Norge samt elektriska och självkörande Vera.

Annons
Annons

Volvo lanserar kunskapsbank om lastbilar och teknik

Insikter och svar kring relevanta ämnen

Publicerad 23 oktober 2019

Volvo Lastvagnar presenterade den 10 oktober Volvo Knowledge Hub som är en kunskapsbank för branschen.

Här publicerar man artiklar kring lastbilar, teknik och hållbara transporter. Innehållet riktar sig till både dig som chaufför, transportledare och åkeriägare.

Annons
Annons

Volvo lanserar utrustningspaketet Unlimited Edition

Specialdesign och fokus på säkerhet

Volvo - Unlimited Edition
Foto: Volvo Lastvagnar
Publicerad 15 oktober 2019

Med det nya utrustningspaketet Unlimited Edition sätter Volvo Lastvagnar fokus på säkerhet och arbetsmiljö och ger Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM och Volvo FMX unik design.

Exteriört kännetecknas paketet med extra lackerade delar, uppdaterad design på emblem och stripe samt att Volvo FH även fås med exklusiva kromade detaljer. Interiört höjs komforten med andra säten och för Volvo FH och Volvo FH16 ingår svarta läderklädda säten, dörrpaneler och ratt.

Säkerheten är också i fokus i paketet som inkluderar bland annat röda säkerhetsbälten, airbag, Volvo Dynamic Steering, bi-xenon-strålkastare och statiska korsningsljus samt Volvos sjukvårdsförsäkring.

Annons
Annons

Lastbilspodden provkör amerikanska Volvo VNL

Körde Mantorp till Göteborg

Publicerad 1 oktober 2019

Lina och Robin från Lastbilspodden fick nyligen möjligheten att provköra amerikanska Volvo VNL från Mantorp till Göteborg.

Videon finns på Lastbilspoddens YouTube-kanal där har även Volvo-instruktören Mikael Stenman svarar på en del frågor. Missa inte att prenumerera för fler intressanta reportage och kolla även in podden.

Annons
Annons

JH Entreprenad & Transport budade hem unik Volvo FH16

Överlämnades under Göteborg Truck Show

Volvo - Swedish Metal - JH Entreprenad & Transport
Foto: Volvo Trucks
Publicerad 24 september 2019

Volvos unika FH16 “Swedish Metal” som har designats tillsammans med In Flames-gitarristen Björn Gelotte har nu fått nya ägare. Den 20 september avslutades auktionen som pågått under tre veckor.

Till slut stod JH Entreprenad & Transport som vinnare med ett bud på 1 526 500 kr. Bilden är från överlämnandet under Göteborg Truck Show med Henrik Andersson (t.v.) och Jimmie Olsson (t.h.) samt säljansvarig Antonio Nicoletti. Lastbilen är en Volvo FH16 750 6×4 med XL-hytten.

Annons
Annons

Volvo sätter fokus på chaufförers nackproblem

Skapade en mobil kiropraktormottagning

Publicerad 23 september 2019

Volvo Trucks lanserar nu Dynamic Steering på den nordamerikanska marknade. I samband med detta lanserar man en kampanj kring chaufförers nack- och ryggproblem.

För att lyfta frågan satte Volvo Trucks upp en mobil mottagning där kiropraktor Beau Hightower tog emot chaufförer med olika problem. Dynamic Steering reducerar enligt Volvo muskelansträngningen med upp till 70 procent.

Annons
Annons

Nedklottrad Volvo FL6 auktioneras ut för rekordbelopp

Spås säljas för omkring 15 miljoner

Volvo FL6 - Banksy
Foto: Bonhams
Publicerad 10 september 2019

Den 14 september är det dags för Bonhams exklusiva bilauktion i London. Då spås en nedklottrad Volvo FL6 från 1988 säljas för omkring 15 miljoner.

Det är dock inte vem som helst som klottrat ner lastbilen utan den världskända konstnären Banksy. Enligt auktionshuset är det här det största verket av den brittiska konstnären som blev känd i mitten på 2000-talet.

Annons
Annons

Ny reklamfilm från Volvo i USA om nya D13TC-motorn

Möt Bob och hans pengamaskin

Publicerad 5 september 2019

Volvo lanserar ny kampanj för den amerikanska marknaden där man fokuserar på den lägre förbrukning hos Volvo VNL med nya D13TC-motorn.

Med motorn kan man enligt Volvo sänka bränsleförbrukningen med upp till 11 procent. Riktigt snygg och rolig film även om få åkeriägare nog känner igen sig.

Annons
Annons

Auktionerar ut specialdesignad Volvo FH16 750

Har designats tillsammans med Björn Gelotte

Publicerad 30 augusti 2019

Nu söker Volvo Lastvagnar en ny ägare till sin specialdesignade Volvo FH16 750 som går under namnet Swedish Metal. Auktionen hålls på Tradera och var femte krona går till Stanna Titta Vinka som är ett trafiksäkerhets-projekt för barn.

Lastbilen har designats tillsammans med In Flames-gitarristen Björn Gelotte. Den som kammar hem auktionen får inte bara en unik lastbil utan också biljett till alla Inflames konserter under 2020. Följ länken nedan för att komma till auktionen som avslutas den 20 september.

Annons
Annons