Hem Taggar Zetterbergs

Tagg: Zetterbergs

Zettebergs lanserar automatkassetten ZD4-KA

Premiärvisas under Trailer Trucking Festival

ZD4-KA

PREMIÄR! Nu breddar vi vårt produktprogram för dumper och introducerar Automatkassett, ZD4-KA. Under Trucking Festival i Mantorp, den 30-31 aug kommer vi visa vårt nya koncept. Välkomna!

Posted by Zetterbergs Industri AB on Friday, August 23, 2019
Publicerad 28 augusti 2019

Zetterbergs fortsätter bredda sitt modellprogram. Nu har det populära dumperflak ZD4 vidareutvecklats för att skapa ett komplett kassettsystem för bil och släp.

Precis som ZD4 så är automatkassetten robotsvetsad i företagets anläggning i Östervåla. ZD4-KA premiärvisas under Trailer Trucking Festival i Mantorp den 30-31 augusti.

Annons
Annons

Zetterbergs förvärvar fastflakskonceptet BHH-flaket

Döps om till ZFF (Zetterbergs fasta flak)

Zettebergs - BHH-flaket/ZFF
Publicerad 14 maj 2019

Zetterbergs Industri meddelade i början av april att man har förvärvat fastflakskonceptet BHH-flaket från konkursboet efter Borås Hydraulik o Handel.

Flaket byter namn och kommer framöver att heta ZFF, som står för Zettebergs fasta flak. Företaget planerar att lägga tillverkningen i sin fabrik i Östervåla och kommer i huvudsak säljas som en sats till andra påbyggare i Sverige och Norge.

Annons
Annons

Zetterbergs presenterar ZD4 med sidotippning

Visade upp produktnyheterna på Elmia Lastbil

Zetterbergs ZD4 - sidotipp
Zetterbergs ZD4 med Zematic-sidotippning. Foto: Zettebergs
Publicerad 29 augusti 2018

Under Elmia Lastbil i Jönköping visade Zetterbergs upp dumperkorgen ZD4 som nu fått sidotippning. Dumperkorgen lanseras i två versioner, med antingen Zematic- eller Matic-sidotippning.

ZD4 med Matic är enligt företaget själva marknadens mest flexibla dumperkorg och möjliggör öppning av hela lämsidan. Zematic-versionen öppnar istället den nedre delen och breddar även flaket för att undvika att tippmassan skadar lastbilen eller blockerar hjulen.

Annons
Annons

Lars Erfäldt på Zetterbergs utsedd till årets företagare i Heby

Har haft stor del i företagets framgångar

Lars Erfäldt - Zetterbergs
Lars Erfäldt, vd Zettebergs Industri Foto: Zetterbergs
Publicerad 25 maj 2018

Lars Erfäldt som är vd och huvudägare på lastbilspåbyggaren Zetterbergs utsågs nyligen till årets företagare i Heby kommun.

Han går nu vidare och tävlar i regionfinalen den 12 juni och i oktober utses årets företagare i Sverige.

Annons
Annons
Presenteras av Zetterbergs

Zetterbergs fortsätter gå starkt och breddar sitt program

Satsar på renhållningsfordon och fortsatt utveckling av ZD4

Roberth Löfstedt - Zetterbergs
Roberth Löfstedt, marknads- och försäljningschef på Zetterbergs. Foto: Zetterbergs
Publicerad 19 mars 2018

Zetterbergs som i år fyller 95 år är en välkänd lastbilspåbyggare med storsäljare som dumperkorgen, ZD4. Sedan 2016 är man dessutom distributör för Farids renhållningsfordon i Sverige, Norge och Finland.

Efter finanskrisen 2008 flyttade Zetterbergs hem all tillverkning till anläggningen i Östervåla där man idag har allt från produktutveckling till produktion och marknad. Man investerade samtidigt kraftigt i automatisering med bland annat robotsvetsar.