Presenteras av Mascus

Uthyrning av maskiner och fordon nästa för snabbväxande marknadsplats

Mascus - Uthyrning
Foto: Mascus
Publicerad 6 mars 2017 | Uppdaterat 5 juli 2017

Mascus som startades i Norden 2000 är en av världens snabbast växande handelsplatser för tunga maskiner och fordon. Nu tar man nästa steg med uthyrning och tjänsten lanseras först på testmarknaderna Sverige och Finland.

Mascus som startades i Finland finns idag i 58 länder med ungefär 300 000 tusen maskiner till försäljning och 3,8 miljoner besökare varje månad. Nu utökar marknadsplatsjätten med uthyrning som lanseras först på den svenska och finska marknaden.

Enligt Sammy Gerlin som är försäljningsansvarig i Sverige har både företagets kunder och webbsidans besökare länge efterfrågat uthyrning och gensvaret har varit över förväntan. Det gjorde att testet snabbt utökades till Norge, Danmark, Nederländerna och Baltikum.

Lyckad smygstart

Tjänsten visades först i november för ett antal utvalda företag med uthyrningsverksamhet inför den planerade smyglanseringen i januari 2017. Intresset var stort och redan vid lanseringen fanns ett 20-tal svenska uthyrare och ett hundratal objekt. I skrivande stund finns det 25 olika uthyrare och närmare 160 objekt på mascus.se.

– Tillväxten har varit riktigt bra och intresset har också varit stort från slutkunder som vill hyra maskiner, detta trots att vi lanserat tjänsten lite i det tysta. Vi ser också att många maskiner blivit uthyrda vilket är riktigt kul, säger Sammy.

Sammy och det svenska säljteamet jobbar nu för fullt med att kontakta Mascus befintliga kunder för att informera om tjänsten. Målet är att före årets slut ha 100 uthyrare och 1000 objekt i tjänsten. Under året kommer uthyrningstjänsten dessutom rullas ut på Mascus alla marknader.

Tunga fordon och maskiner

Precis som på Mascus etablerade marknadsplats för försäljning av nya och begagnade maskiner ligger fokus även inom uthyrningen på tunga fordon och maskiner. De tre främsta områdena är entreprenad, transport och materialhantering där det redan idag är vanligt med uthyrning.

Målet med satsningen på uthyrning är enligt Sammy att erbjuda en samlad marknadsplats som gör det enklare för kunder att hitta maskiner och fordon. Som kund ska man kunna hitta objekt från såväl stora uthyrare med anläggningar över hela landet som mindre lokala företag. När man som kund hittat rätt maskin skickar man enkelt en förfrågan direkt till uthyraren från annonsen.

För Sammy och Mascus väntar många möten med uthyrare runt om i landet och under året kommer man fortsätta att arbeta för att göra tjänsten ännu bättre. Gå in på mascus.se/rental för att testa tjänsten och hitta maskiner för uthyrning.