Presenteras av Ahola Transport

Växer som avtalstrafikant för Ahola Transport

“Flera bilar är helt klart min vision”

Ahola Transport - Ricky Strömbäck
Ricky Strömbäck framför en av de egna bilarna. Foto: Ahola Transport
Publicerad 25 september 2018

Ricky Strömbäck startade sitt åkeri 2010 och kör sedan 2013 som avtalstrafikant på Ahola Transport. Han berättar i en intervju hur det är att köra för Ahola Transport och hur han ser på framtiden.

Ricky Strömbäck växte upp med familjens österbottniska byggföretag, men valde till slut att gå sin egen väg. I dag ångrar han ingenting, utan stortrivs som egenföretagare, chaufför och avtalstrafikant på Ahola Transport.

– Jag har alltid varit intresserad av att köra och av att få se världen. Det var väl så allt började. Först var jag chaufför hos ett annat företag som körde för Ahola Transport, men jag hade redan då länge funderat på att starta eget, säger Ricky Strömbäck.

Hjälp från starten

Ricky hade länge drömt om att starta eget och när det var dags att ta steget och investera i den första bilen tog han kontakt med Nils Ahola som är Fleet Trading Director på Ahola Transport.

Redan från början var det tydligt för Ricky att det var rätt val. Han fick hjälp med att hyra den första bilen och Ahola Transport hjälpte sen även till med finansiering när det var dags i att investera i fler bilar. Och idag har han tre egna bilar och tre fast anställda chaufförer.

– Allt fungerade perfekt och jag är mycket nöjd ännu idag. Allt går att diskutera och vi försöker hela tiden utveckla verksamheten tillsammans. Nu gäller det bara att utveckla och växa sig större, säger Ricky.

Kör så mycket han hinner

Ahola Transport - Scania
Foto: Ahola Transport

De tre egna bilarna kör idag bland annat för svenska butiksjättar och industrin mellan Sverige och Finland. Ricky försöker köra själv så mycket han kan och älskar att sitta bakom ratten.

– Att sätta sig bakom ratten är det bästa som finns, och när jag är på vägen men inte kör sköter jag företagets bokföring och pappersarbete. Nästan allt kan göras i bilen elektroniskt nuförtiden, säger Ricky.

Samtidigt som körandet är viktigt fokuserar Ricky även starkt på utvecklingen av det egna företaget. Målet är fler bilar och kanske även att bredda verksamheten, där den enda stöttestenen är utmaningen att hitta kunniga chaufförer.

Fler unga till branschen

Vid sidan av att driva det egna företaget talar Ricky därför varmt för unga att söka sig till branschen. Om man gillar ett krävande arbete, med god anda bland kollegorna och uppdrag där man får resa till många olika platser, kan chaufförsyrket passa perfekt.

– Du får hela tiden se något nytt, och speciellt hos Ahola Transport står chaufförerna väldigt nära varandra. Vi håller ihop och vi kan närsomhelst ringa varandra. Här är vi mer vänner än bara kollegor, avslutar Ricky.

Även Ahola Transport fortsätter växa och söker ständigt nya chaufförer och avtalstrafikanter.
aholatransport.se finns mer information om och kontaktpersoner.

Artikeln publicerades först i Ahola Transports kundtidning.