Vehco lanserar index och tävling för sparsam körning

Eco-Driving Challenge
Foto: Vehco
Publicerad 22 mars 2017 | Uppdaterat 16 augusti 2017

IT-företaget som levererar system för fleet management lanserar nu ett index för eco-driving och tävlingen Vehco Eco-Driving Challenge. Introduktionen sker i samband med introduktionen av företagets nya system Vehco 5.

Med lång erfarenhet från sparsam körning har Vehco nu skapat ett index som presenteras på en skärm i de anslutna fordonen samt i programmet Weboffice. Indexet baseras på sex olika parametrar: överhastighet, tomgång, utrullning, nollgas, bortbromsad energi och kraftig inbromsning.

Tävla mot andra företag

För att skapa extra intresse för indexet har företaget nu skapat Vehco Eco-Driving Challenge 2017. Alla företag som använder Vehco 4 eller 5 samt tjänsten sparsam körning kan delta i tävlingen som pågår mellan den 14 mars och den 31 december.

Vehco Eco-Driving dashboard
Eco-Driving dashboard Foto: Vehco

Företagen som deltar i tävlingen delas in i sju olika klasser:

  1. Fraktföretag i Sverige
  2. Fraktföretag i Danmark
  3. Fraktföretag i Tyskland och Österrike
  4. Fraktföretag i Frankrike
  5. Fraktföretag i Finland
  6. Fraktföretag i Norge
  7. Bussoperatörer i Europa

Vehcos webbsida presenteras listan med ledarna i varje klass samt det företag som förbättrat sig mest. I Sverige leder just nu Forslunds Bulktransporter med ett eco-index på 69,8. Listan uppdateras en gång i veckan och uppdateringarna kommer under året även publicerats här på Lastat.

Här finns mer information om tävlingen och som Vehco-användare är det enkelt att anmäla sig för att delta i Eco-Driving Challenge.

Annons
Annons