Presenteras av Zetterbergs

Zetterbergs fortsätter gå starkt och breddar sitt program

Satsar på renhållningsfordon och fortsatt utveckling av ZD4

Roberth Löfstedt - Zetterbergs
Roberth Löfstedt, marknads- och försäljningschef på Zetterbergs. Foto: Zetterbergs
Publicerad 19 mars 2018

Zetterbergs som i år fyller 95 år är en välkänd lastbilspåbyggare med storsäljare som dumperkorgen, ZD4. Sedan 2016 är man dessutom distributör för Farids renhållningsfordon i Sverige, Norge och Finland.

Efter finanskrisen 2008 flyttade Zetterbergs hem all tillverkning till anläggningen i Östervåla där man idag har allt från produktutveckling till produktion och marknad. Man investerade samtidigt kraftigt i automatisering med bland annat robotsvetsar.

– Många kunder blir väldigt positivt överraskade när de hör att vi tillverkar våra produkter i Östervåla, säger Roberth Löfstedt, marknads- och försäljningschef på Zetterbergs Industri.

ZD4 nyckeln till framgångarna

Zetterbergs ZD4
Zetterbergs populära ZD4. Foto: Zetterbergs

Zetterbergs är framförallt kända för sina populära dumperkorgar. ZD4 är den senaste generationen som lanserades 2014 och har varit en viktig del i de senaste årens framgångar för Zetterbergs.

– ZD4 har varit en stor succé och bakom det ligger flera års utveckling där vi fokuserat på design, låg egenvikt, hög lastförmåga samt en låg bygghöjd. förklarar Roberth.

Sedan lanseringen 2014 har man introducerat ett flertal utvecklingar av dumperfamiljen där lastväxlarflak och en kombi med vändskiva varit bland de stora nyheterna. ZD4 har även fått ett flertal olika tipplösningar och olika tillbehör.

Utökar sortimentet från Farid

Zettebergs - Farid Hillend
Frontlastare från Farid. Foto: Zetterbergs

För att bredda verksamheten blev Zetterbergs 2016 distributör i Sverige, Norge och Finland för Farids program av renhållningsfordon. Det kompletterar enligt Roberth väl den egna tillverkningen av påbyggnationer för anläggningsfordon.

– Vi har tidigare arbetat i mindre skala med Heils större frontlastare som bland annat används för tömning av miljöstationer. I och med att Farid tog över Heils europeiska verksamhet har man nu ett komplett utbud av allt från mikrobilar till stora frontlastare, säger Roberth.

Nyheter på gång

Det har varit en spännande resa för Zetterbergs de senaste åren som sedan 2010 haft en stadig tillväxt. Med allt under samma tak i den moderna anläggningen på 13 100 kvadratmeter kan man nu utveckla nya produkter snabbare och samtidigt hålla korta ledtider.

Under året kommer man fortsätta lansera nyheter för ZD4. På zetterbergs.se finns mer information om både renhållningsfordonen från Farid och den populära dumperkorgen ZD4.